Logo Korendijk
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Kernen’, Korendijk

Het college van burgemeester en wethouders van Korendijk maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 juni 2013 het bestemmingsplan Kernen met Imrocode NL.IMRO.0588.BPGWNDPHZBA13-VG01 heeft vastgesteld.

Het plan

Met deze herziening wordt voldaan aan de wettelijke verplichting om over actuele bestemmingsplannen te beschikken. Het plangebied bevat de kernen Goudswaard, Nieuwendijk, Piershil en Zuid-Beijerland, en een gedeelte van de kern Nieuw-Beijerland dat voorheen buiten de rode contour lag. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzicht van het ontwerp. Een aantal wijzigingen vloeit voort uit de ontvangen zienswijzen. Daarnaast zijn er ambtshalve wijzigingen en enkele tekstuele en technische wijzingen aangebracht. In het rapport zienswijzen en aanpassingen op het ontwerpbestemmingsplan Kernen, dat onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit, is aangegeven om welke wijzigingen op de verbeelding, in de regels en de toelichting het gaat.

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan, voorzien van een toelichting met de daarbij behorende stukken, regels en verbeeldingen (plankaarten) liggen vanaf maandag 29 juli 2013 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, Voorstraat 31 te Piershil. Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl . Een link naar deze website en het plan is te vinden op de gemeentelijke website www.korendijk.nl onder de rubriek Visie en Beleid en de subrubriek Bestemmingsplannen in procedure

Instellen van beroep

Gedurende de hierboven vermelde termijn van ter inzage legging bestaat de mogelijkheid beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan in te stellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat uitsluitend open voor belanghebbenden die:

  • tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan hun zienswijze naar voren hebben gebracht bij de raad;

  • geen zienswijzen naar voren hebben gebracht bij de raad, maar wel beroep wensen in te stellen. Zij dienen, om ontvankelijk te worden verklaard in het beroep. aan te tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze bij de raad naar voren te brengen;

  • bedenkingen hebben tegen de wijzigingen welke bij vaststelling ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de voornoemde afdeling.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Piershil, 26 juli 2013

Naar boven