Logo Houten
Beheersverordening Woongebied Houten Noord en Zuid, Houten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken ingevolge artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 20 juni 2013 de Beheersverordening Woongebied Houten Noord en Zuid heeft vastgesteld.

Houten moet, net als alle gemeenten in Nederland, op 1 juli 2013 beschikken over digitale en actuele bestemmingsplannen. Volgens de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kan ook een beheersverordening worden vastgesteld, die een veel kortere procedure kent. Op 20 juni jl. heeft de raad voor het Woongebied Houten Noord en Zuid een beheersverordening vastgesteld.

Bestaande rechten gehandhaafd

In deze verordening wordt het bestaande gebruik van gronden en bebouwing en de bestaande rechten daarvoor vastgelegd. Tevens worden de bestaande toegestane bebouwingsmogelijkheden overgenomen. De verordening geldt, net als een bestemmingsplan, als toetsingsgrond voor aanvragen voor omgevingsvergunningen. Als inwoners of bedrijven de mogelijkheden op hun grond willen veranderen, blijft dat mogelijk via een apart bestemmingsplan of reguliere of uitgebreide omgevingsvergunning.

Geen bezwaar of beroep

Omdat de beheersverordening alleen de huidige rechten en mogelijkheden vastlegt, is er geen verplichting om zo’n beheersverordening ter inzage te leggen. Er is ook geen mogelijkheid voor bezwaar of beroep.

Waar kunt u het plan raadplegen?

Het plan is raadpleegbaar bij de GemeenteIngang in het gemeentehuis. Voor het inzien van het plan kunt u een afspraak maken via www.houten.nl/afspraak.

Het plan is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn= NL.IMRO.0321.001BVHOUTENNRDZD-ONHR. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.001BVHOUTENNRDZD-ONHR.

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

Vragen

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de heer A. Botermans van de afdeling Ruimtelijk Beleid via 030-63 92 653.

Naar boven