Logo Zuidplas
Ontwerpbestemmingsplannen ‘Groot Swanla’, Zuidplas

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de volgende ontwerpbestemmingsplannen met ingang van donderdag 25 juli 2013 gedurende zes weken ter inzage liggen:

  • 1. Rotonde Swanlaweg, Zevenhuizen (aanleg van een rotonde ter hoogte van de Ambachtssingel)

  • 2. Woning Ambachtssingel, Zevenhuizen (het realiseren van 1 woning)

  • 3. Woningbouw Knibbelweg, Zevenhuizen (het realiseren van maximaal 7 woningen)

  • 4. Woningbouw Wagenmaker, Zevenhuizen (het realiseren van maximaal 19 woningen).

Inhoud van het plan

Het plangebied waarbinnen de vier bestemmingsplannen gelegen zijn, wordt globaal begrensd door de Swanlaweg aan de westzijde, de rand van het dorp Zevenhuizen in het noorden en de Knibbelweg aan de oostzijde. De begrenzingen van de verschillende plannen zijn aangegeven op het onderstaande overzichtskaartje.

De bestemmingsplannen maken de aanleg van een rotonde en woningbouw op drie verschillende locaties binnen de wijk Groot Swanla mogelijk, zijnde 1 woning aan de Ambachtssingel, maximaal 7 woningen aan de Knibbelweg en maximaal 19 woningen aan de Wagenmaker.

Ter inzage

De ontwerpbestemmingsplannen met de daarbij behorende verbeeldingen en bijlagen liggen met ingang van donderdag 25 juli 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl ) zijn de plannen tevens als pdf-bestand in te zien via Wonen & Leefomgeving > Ruimtelijke plannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Zevenhuizen.

Reageren

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op de ontwerpbestemmingsplannen naar voren brengen.

Schriftelijk

Uw zienswijze kunt u sturen naar de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel. Graag bij het ontwerp vermelden tegen welk ontwerpbestemmingsplan de zienswijze gericht is.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling VROM, telefonisch bereikbaar via (0180) 637 711.

Naar boven