Logo EdeInstellen 30 km/u zone Veldhuizen B te Ede

759948

Gemeente Ede

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Het college van burgemeester en wethouders van Ede op 18 juli 2013 besloten om in het noordwestelijke deel van de wijk Veldhuizen, de maximumsnelheid te verlagen naar 30 km/u. Dit gebied wordt begrensd door de Kastelenlaan, de Slotlaan, het water gelegen langs de Nettelhorst en Langenhorst en de provinciale weg N224.

De maatregelen worden ingesteld om de verkeersveiligheid van het verblijfsgebied te vergroten en in te spelen op de kwaliteit van de leefomgeving. De inrichting gebeurt overeenkomstig het principe van ‘Duurzaam veilig’. De maatregel wordt ingesteld door het plaatsen van verkeersborden.

30km-zone wordt ingesteld op:

Annadaal en westelijk deel van Agnietendaal tussen Heyendaal en AnnadaalCatharinadaalCloeckendaalDurendaalLiebeekHulsbeek, Groevenbeek, Vledbeeklaan en GrootveldRidderhof, Munnikenhof en LaathofHoflaan.

Tevens wordt een voorrangssplitsing gerealiseerd op de Nienhof – Laathof door plaatsing van de verkeersborden B04, B05 en B06 en vindt er een wijziging van de voorrangskruising Durendaal met solitair fietspad tussen Heyendaal en Koekeltseboslaan plaat door plaatsing van verkeersborden B03 en B06.

BESLUIT

1. instellen van een 30 km/u zone in de wijk Veldhuizen B dat wordt begrensd door de Kastelenlaan, de Slotlaan, het water gelegen langs de Nettelhorst en Langenhorst en de provinciale weg N224 door plaatsing van verkeersborden A1-30 zonaal en A2-30 zonaal van Bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990;

2. het realiseren van een voorrangssplitsing Nienhof – Laathof door plaatsing van de verkeersborden B04, B05 en B06;

3. wijziging voorrangskruising Durendaal met solitair fietspad tussen Heyendaal en Koekeltseboslaan door plaatsing van verkeersborden B03 en B06;

Ede, 18 juli 2013

Namens deze,

Mededelingen

Ter inzage

Het besluit en de daarbij behorende tekening liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu, Raadhuis -De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De balie is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 -17.00 uur.

Bezwaar

Tegen dit besluit kan door een belanghebbende binnen zes weken na bekendmaking een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Ede. Postbus 9022, 6710 HK Ede.

 

Voorlopige voorziening

De indiener van het bezwaarschrift kan, tegen betaling, als onverwijlde spoed dat – gelet op betrokken belangen - vereist, tevens een voorlopige voorziening aanvragen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem. Adres: Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Een afschrift van het bezwaarschrift moet u meesturen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daniel Willems (0318-680256) van de afdeling Ontwikkeling.

Naar boven