Logo Ede Instellen 30 km/u zone, parkeerverbodzone en een geslotenverklaring op Groote Zand in Kernhem Vlek B

759947

Gemeente Ede

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op 18 juli 2013 heeft het college van burgemeester en wethouders van Ede besloten om 30 km/u zone en een parkeerverbodzone in te stellen in Kernhem Vlek B waar op dit moment nieuwe wonignen worden gerealiseerd. Tevens is besloten om een geslotenverklaring in te stellen op het Groote Zand.

De 30 km/u zone wordt ingesteld op de volgende wegen:

Mantingerzand, Ermerzand, Drouwenerzand, Beekhuizerzand, Orvelterzand, Buurserzand en HeuvingerzandZuiderveen, Molenveen, Dalerveen, Bongeveen, Slotveen en BakkeveenGroote Zand, Balgzand, Mauvezand, Aamsveen, Bosveen, Rietveen, Breeveen, Noorderveen en het wegvak van het Lagewoud ten noorden van de aansluiting op het Bakkeveen en Heuvingerzand. De Lagewoud blijft een 50 km/u weg. De overgang tussen de 50 en 30 km/u wegen wordt geregeld conform een inritconstructie waardoor het verkeer komende vanaf een 30 km/u voorrang dient te verlenen op het verkeer rijdende op de Lagewoud.  

Parkeerverbodzone wordt ingsteld op de volgende wegen: Mantingerzand, Ermerzand, Drouwenerzand, Beekhuizerzand, Orvelterzand, Buurserzand, Heuvingerzand, Zuiderveen, Molenveen, Dalerveen, Bongeveen, Slotveen, Bakkeveen, Groote Zand, Balgzand, Mauvezand, Aamsveen, Bosveen, Rietveen, Breeveen, Noorderveen en het Lagewoud. 

Geslotenverklaring wordt ingesteld op:het Groote Zand voor alle verkeer uitgezonderd fietsers, brommers en lijnbussen door middel van plaatsing verkeersborden C1; De verkeermaatregelen worden ingesteld om de verkeersveiligheid op de weg te verbeteren, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan. De maatregel wordt ingesteld door het plaatsen van verkeersborden.

BESLUIT

1. op alle wegen die liggen binnen het gebied Kernhem Vlek B zoals benoemd in dit besluit aan te wijzen als een 30 km-zone door plaatsing van verkeersborden A1-30 zonaal en A2-30 zonaal van Bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990;

2. op de wegen

Mantingerzand, Ermerzand, Drouwenerzand, Beekhuizerzand, Orvelterzand, Buurserzand, Heuvingerzand, Zuiderveen, Molenveen, Dalerveen, Bongeveen, Slotveen, Bakkeveen, Groote Zand, Balgzand, Mauvezand, Aamsveen, Bosveen, Rietveen, Breeveen, Noorderveen en het Lagewoud een parkeerverbodzone ìn te stellen door plaatsing van verkeersborden van Bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990:

3. een geslotenverklaring in te stellen op het Groote Zand voor alle verkeer uitgezonderd fietsers, brommers en lijnbussen door middel van plaatsing verkeersborden uit het RVV 1990 overeenkomstig model C1, bijbehorende onderborden en markeringen;

Ede, 18 juli 2013

Namens deze,

Mededelingen

Ter inzage

Het besluit en de daarbij behorende tekening liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu, Raadhuis -De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De balie is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 -17.00 uur.

Bezwaar

Tegen dit besluit kan door een belanghebbende binnen zes weken na bekendmaking een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Ede. Postbus 9022, 6710 HK Ede.

 

Voorlopige voorziening

De indiener van het bezwaarschrift kan, tegen betaling, als onverwijlde spoed dat – gelet op betrokken belangen - vereist, tevens een voorlopige voorziening aanvragen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem. Adres: Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Een afschrift van het bezwaarschrift moet u meesturen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daniel Willems (0318-680256) van de afdeling Ontwikkeling.

Naar boven