Logo Amersfoort
Bestemmingsplan ‘Leusderkwartier – Kersenbaan’ en Hogere Grenswaarde Kersenbaan onherroepelijk, Amersfoort

Op 15 maart 2011 heeft de gemeenteraad van Amersfoort het bestemmingsplan ’Leusderkwartier Kersenbaan’ vastgesteld. Burgemeester en wethouders van Amersfoort hebben op 1 maart 2011 hogere waarden vastgesteld volgens de Wet geluidhinder(Wgh). De besluiten over het bestemmingsplan en de hogere grenswaarden Wgh hebben vervolgens ter inzage gelegen, waarbij beroep kon worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Van deze gelegenheid is gebruik gemaakt.

De Afdeling Bestuursrechtspraak heeft in haar uitspraak van 12 december 2012 een beroep dat gericht was tegen de vaststelling van het bestemmingsplan gedeeltelijk gegrond verklaard. In hetgeen is aangevoerd heeft de afdeling aanleiding gezien voor het oordeel dat het plandeel met de bestemming ‘Verkeer’, dat betrekking heeft op de gronden ter hoogte van het Burgemeester Van Randwijckhuis, is vastgesteld in strijd met een aantal bepalingen van de Wgh. Daarnaast heeft de afdeling ook aanleiding gezien om de rechtsgevolgen van dit vernietigde deel van het bestemmingsplan in stand te laten. Voor het overige zijn de beroepschriften ongegrond verklaard.

De besluiten over het bestemmingsplan en de hogere waarden zijn na deze uitspraak onherroepelijk geworden en zijn vanaf heden voor een ieder in te zien bij de informatiebalie in de centrale hal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 1. De openingstijden zijn op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur. De documenten kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven