Logo Amsterdam - West
Ontwerpbestemmingsplan Food Center Amsterdam, Amsterdam-West

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder, stadsdeel West, Amsterdam

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam, maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Food Center Amsterdam en het bijbehorende ontwerpbesluit hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting op grond van de Wet geluidhinder, vanaf 25 juli 2013 gedurende zes weken ter inzage liggen bij het loket Vergunningen van het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250 te Amsterdam. Het loket is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur, op dinsdag van 7.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden geluidhinder zijn digitaal beschikbaar via:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1204BPSTD-OW01

Het plangebied wordt globaal begrensd door het Westelijk Marktkanaal aan de westzijde, Vredenhofpad en de Van Slingelandtstraat aan de noordzijde, het Oostelijk Marktkanaal aan de oostzijde en de Jan van Galenstraat aan de zuidzijde.

Het ontwerpbestemmingsplan biedt het juridisch planologisch kader voor de herontwikkeling van het Food Center-terrein, die globaal betrekking heeft op verdichting en modernisering van het bedrijventerrein en de realisatie van een woonwijk.

Het ontwerpbesluit hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting op grond van de Wet geluidhinder heeft betrekking op 350 woningen en 3.500 m2 maatschappelijke voorzieningen in de vorm van een brede school in het zuid- en westelijk deel van het Food Center-gebied grenzend aan de Jan van Galenstraat en aan het westelijk marktkanaal. Deze hogere waarden zijn nodig vanwege het wegverkeerslawaai van de Jan van Galenstraat en de Willem de Zwijgerlaan.

Op dinsdag 20 augustus 2013 wordt van 12.00–13.30 uur en van 18.30–20.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden in het beheerderkantoor aan de Jan van Galenstraat 4, direct rechts naast de ingang van het FCA.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij de stadsdeelraad.

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden over het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden geluidhinder schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van het stadsdeel.

Schriftelijke zienswijzen kunt u zenden naar Stadsdeel West, t.a.v. afdeling Ruimtelijke ordening en grondzaken Postbus 57239, 1040 BC Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken met Ronald de Graaf van de afdeling Ruimtelijke ordening en Grondzaken (020-2530175).

Amsterdam, 24 juli 2013

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, F. Claasen, Stadsdeelsecretaris.

M. Kuitenbrouwer, Voorzitter van het Dagelijks Bestuur.

Naar boven