Logo Renkum
Voorbereiding bestemmingsplan Jan Pieter Heije 2013, Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid het terrein Jan Pieter Heije aan de Utrechtseweg 274-320 te Oosterbeek. Het bestemmingsplan betreft de herziening en de actualisatie van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan “Jan Pieter Heije 2013” is in hoofdzaak een zogenaamd beheersgericht plan. Dat wil zeggen dat het is gericht op het behouden, beheren en actualiseren van de bestaande ruimtelijke en planologische situatie. Het bestemmingsplan neemt in hoofdzaak de bestaande bouw- en gebruiksrechten over van de nu nog geldende bestemmingsplannen. Voor het grootste gedeelte van het plangebied geldt nog het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1973’. Nieuwe ontwikkelingen worden niet mogelijk gemaakt met dit bestemmingsplan. Wel worden de bestaande bestemmingen en bouw- en gebruiksrechten vertaald naar en aangepast aan de huidige gemeentelijke standaarden en inzichten en de huidige wetgeving.

Verder wordt het plan aangepast aan de begrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en de herontwikkeling op het terrein welke de laatste jaren heeft plaatsgevonden. Dat wil zeggen dat grote delen van de oude maatschappelijke (bouw) bestemmingen in de EHS omgezet worden naar groene bestemmingen zoals 'bos'.

Het plangebied betreft alle gronden die in eigendom zijn van Pluryn en deels van de Radar. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Utrechtseweg in het noorden, de Italiaanseweg in het westen, het bospad ten zuiden van Jan Pieter Heije, het agrarische perceel aan de Van Borsselenweg 39-41 in het zuiden en de tuinen van de woningen aan de Wolterbeekweg 1 t/m 21, Utrechtseweg 272 en Van Borsselenweg 27 in het oosten.

Het daadwerkelijk starten van het bestemmingsplantraject zal naar verwachting binnen twee maanden plaatsvinden. De verwachting is dat het bestemmingsplan medio september 2013 in ontwerp ter inzage wordt gelegd. Er liggen nu geen stukken ter inzage. U kunt ook geen zienswijze indienen ten aanzien van het voornemen het bestemmingsplan te gaan wijzigen.

Naar boven