logo Urk
Vaststelling Beheersverordening ‘Kom Urk 2013’, Urk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Urk op 27 juni 2013 de beheersverordening ‘Kom Urk 2013’ heeft vastgesteld op grond van artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening.

Met de vaststelling van de beheersverordening wordt het geldende bestemmingsplan ‘Kom Urk, 1e algehele herziening’ herzien. In de beheersverordening is een conserverende regeling opgenomen, waarin de bestaande gebruik- en bouwmogelijkheden worden gerespecteerd. Met het vaststellen van de beheersverordening wordt tevens voldaan aan de wettelijke plicht om bestemmingsplannen te actualiseren.

De beheersverordening treedt daags na publicatie in werking en ligt vanaf die dag tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het Gemeenteportaal, afdeling Publiekszaken, Singel 9 te Urk. De beheersverordening ‘Kom Urk’ is raadpleegbaar en te downloaden via www.ruimtelijkeplannen.nl (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0184.BV2013KOMURK-0301) en www.urk.nl, onder ‘visie en beleid’ > ‘bestemmingsplannen’. Het is niet mogelijk om beroep dan wel bezwaar aan te tekenen tegen de beheersverordening.

Naar boven