Ontwerpbesluit kribverlaging Zaltbommel voor Ruimte voor de Rivier project ‘Kribverlaging Waal fase 3 en Langsdammen Wamel-Ophemert’, Rijkswaterstaat

Voor het project “Kribverlaging Waal fase 3 en Langsdammen Wamel-Ophemert” zullen bestaande kribben verlaagd worden en zullen nieuwe langsdammen worden aangelegd. Onderdeel van dit project zijn werkzaamheden aan diverse kribben (exclusief kribvak 939L), gelegen in de kern-, beschermings- en buitenschermingszone van de primaire waterkering, in de gemeente Zaltbommel waarvoor een besluit nodig is op grond van de Waterwet en de Keur Waterschap Rivierenland.

Het project “Kribverlaging Waal fase 3 en Langsdammen Wamel-Ophemert” maakt onderdeel uit van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier. Op de voorbereiding en bekendmaking van deze besluiten is de rijkscoördinatieregeling van toepassing. Dit betekent onder andere dat een ieder gedurende een periode van zes weken zienswijzen naar voren kan brengen over de ontwerpbesluiten.

Waar en wanneer kunt u de ontwerpbesluiten inzien?

Van vrijdag 26 juli 2013 tot en met donderdag 5 september 2013 ligt het volgende ontwerpbesluit ter inzage samen met de daarop betrekking hebbende stukken inclusief de aanvraag:

  • ontwerpwatervergunning op grond van de Waterwet en de Keur Waterschap Rivierenland versie 2009 voor werkzaamheden aan diverse kribben (exclusief kribvak 939L) in de gemeente Zaltbommel van het Dagelijks Bestuur van het waterschap Rivierland.

U kunt de betreffende stukken tijdens de gebruikelijke openingsuren inzien bij het Gemeentekantoor Zaltbommel, Hogeweg 11 te Zaltbommel.

Hoe kunt u zienswijzen indienen?

Van vrijdag 26 juli 2013 tot en met donderdag 5 september 2013 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen over het ontwerpbesluit.

Schriftelijk:

Stuur uw schriftelijke zienswijze over het ontwerpbesluit onder vermelding van ‘Kribverlaging Waal ontwerpbesluit Waterwet kribverlaging Zaltbommel’ naar:

Rijkswaterstaat, Programmadirectie Ruimte voor de Rivier (PDR)

T.a.v. dhr. J. Ponsioen

Postbus 24103

3502 MC Utrecht

Mondeling:

Indien u mondeling een zienswijze naar voren wil brengen over de ontwerpbesluiten dient u daarvoor telefonisch een afspraak te maken met met:

  • mevr. M. Padmos van 26 juli t/m 11 augustus 2013 via telefoonnummer 0650419252;

  • dhr. J. Ponsioen van 12 augustus 2013 t/m 5 september 2013 via telefoonnummer 0653810184;

Van een mondeling naar voren gebrachte zienswijze wordt verslag opgemaakt.

Het Dagelijks Bestuur van waterschap Rivierland betrekt de ingediende zienswijzen bij het nemen van het definitieve besluit. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend wordt geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

Tegen het uiteindelijke besluit kan beroep worden ingediend als men belanghebbende is en als men een zienswijze naar voren heeft gebracht over het betreffende ontwerpbesluit, tenzij redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze naar voren is gebracht.

Naar boven