Logo Boekel
Ontwerpbestemmingsplan Zandhoek 7–9, Boekel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn het bestemmingsplan ter plaatse van Zandhoek 7 en Zandhoek 9 in Boekel te herzien. Hiervoor is door de initiatiefnemers gezamenlijk een ontwerp bestemmingsplan opgesteld.

Beschrijving

Het plangebied wordt gevormd door de locaties Zandhoek 7, Zandhoek 7A en Zandhoek 9 te Boekel en de bijhorende omliggende agrarische gronden. Het ontwerpbestemmingsplan heeft tot doel om te komen tot het saneren van een intensieve veehouderij en andere voormalige agrarische bedrijfsgebouwen. Tevens wordt er ter plaatse een aanzienlijk deel aan nieuwe natuur, groenvoorzieningen en landschappelijke elementen gerealiseerd. In ruil hiervoor wordt op grond van de beleidsvisie Vitaal Buitengebied Boekel een nieuwe bedrijfsloods gebouwd en worden grotere bijgebouwen toegestaan bij de (bestaande) woningen. Tevens wordt via de ruimte voor ruimte regeling een nieuwe woning toegevoegd.

Inzage

Conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het ontwerpbestemmingsplan “Zandhoek 7 en 9” en de bijhorende stukken met bijhorende stukken vanaf 19 juli 2013 gedurende 6 weken tijdens kantooruren ter inzage ligt bij de centrale balie op het gemeentehuis. Gedurende deze termijn is het ontwerpbestemmingsplan ook raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl . (IDN-code: NL.IMRO.0755.BPHBGZandhoek7en9-ON01 )

Zienswijzen indienen

Een ieder kan gedurende deze termijn van inzage zijn/haar zienswijze over dit plan kenbaar maken, onder vermelding van “zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zandhoek 7 en 9”. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u binnen de genoemde termijn contact opnemen met Arthur Hermans, telefoon 0492-326800. Bij voorkeur ontvangen wij uw schriftelijke zienswijze. Deze kunt u richten aan de gemeenteraad van Boekel, postbus 99, 5427 ZH te Boekel.

Boekel, 18 juli 2013

Naar boven