Logo Krimpen aan den IJssel
Bekendmaking gewijzigde bestemmingsplan ‘Lansingh-Zuid’, Krimpen aan den IJssel

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel in zijn vergadering van 13 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Lansingh-Zuid’, gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Lansingh-Zuid ligt in het zuiden van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Aan de noordkant grenst het gebied aan de wijk Kortland. Aan de oostkant vormt de Krimpenerbosweg (N474) de grens. Aan de overzijde van deze weg ligt de wijk Langeland. Aan de west- en zuidzijde wordt het plangebied afgebakend door de N210, deze weg vormt ook de gemeentegrens met de gemeente Nederlek.

De wijk Lansingh-Zuid bestaat uit drie buurten. De buurten in de wijk Lansingh-Zuid zijn van elkaar gescheiden door waterlopen en een brede groenstrook met daarin losse al dan niet gestapelde bebouwing. Plaatselijk zijn in de woonbuurten woongebouwen met gestapelde woningen gerealiseerd, met name op locaties waar een hogere bebouwing bijvoorbeeld in de vorm van wandvorming ruimtelijk wenselijk werd geacht. De Park- en Vijverflat maken weliswaar geen onderdeel uit van de woonwijk Lansingh-Zuid maar maken wel onderdeel uit van het plangebied.

Het planologisch-juridisch regime dat op dit moment in Lansingh-Zuid geldt is verouderd. Daarnaast geldt sinds 1 juli 2008 de nieuwe Wet ruimtelijke ordening. In deze wet staat onder andere dat de gemeente verplicht om voor 1 juli 2013 alle bestemmingplannen te vernieuwen en aan te passen aan de nieuwe regelgeving.

Gewijzigde vaststelling

Naar aanleiding van zienswijzen en de ambtshalve aanpassingen is het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Meer informatie hierover is te vinden in het raadsbesluit (hierin staan de wijzigingen vermeld), het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de zienswijzennota (onderdeel van de toelichting behorende bij het bestemmingsplan).

Ter visie legging

Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 25 juli 2013 tot en met woensdag 4 september 2013 (zes weken) ter inzage bij het Publiekscentrum in het raadhuis, Raadhuisplein 2 in Krimpen aan den IJssel.

Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl . Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of de IMRO codering:

NL.IMRO.0542.BPKLLansingzuid-va01

Beroep

Tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht (zoals aangegeven in de wijzigingennota).

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer A. Jansen van de afdeling Ruimte. Hij is telefonisch te bereiken onder 14 0180 en per e-mail op gemeente@krimpenaandenijssel.nl

Naar boven