Logo Haarlem
Omgevingsvergunning Het Houthof ‘parkeren op maaiveld’, Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken bekend dat zij, met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, onder 1, sub 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, op 9 juli 2013 besloten hebben een omgevingsvergunning te verlenen in afwijking van het bestemmingsplan ten behoeve van het volgende project:

2012-0001333 omgevingsvergunning activiteiten bouwen, planologische ontheffing en uitweg, ten behoeve van het realiseren van een parkeerterrein op maaiveldniveau aan de achterzijde van het perceel Claus Sluterweg 125

De omgevingsvergunning houdt feitelijk een wijziging in van het op 26 juni 2012 vergunde project ‘Het Houthof’ en is aangevraagd om tegemoet te komen aan bezwaren van direct omwonenden. De wijziging houdt in dat op het achterterrein, in plaats van de halfverdiepte parkeerlaag, een parkeerterrein op maaiveldniveau wordt aangelegd. Het ontwerpbesluit heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen.

Ter inzage legging

Het bovengenoemde besluit ligt vanaf 26 juli tot en met 6 september 2013 ter inzage. U kunt de stukken inzien in de publiekshal in de Raaksport, Zijlvest 39, 2011 VB te Haarlem. De publiekshal is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur. Daarnaast kunt u het besluit vanaf 26 juli raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via het digitaal loket van de gemeente Haarlem http://e-diensten.haarlem.nl/bestemming/BST_Nav.asp

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van inzage legging kunnen belanghebbenden die (tijdig) hun zienswijze hebben gegeven op het hierboven bedoelde ontwerpbesluit en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen naar voren hebben gebracht, gemotiveerd rechtstreeks beroep aantekenen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, onder vermelding van het zaaknummer ‘201302543/1/A1’. U kunt ook digitaal beroep instellen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing (afdeling 2 van hoofdstuk 1 Chw). Dit houdt in ieder geval in dat u de beroepsgronden direct in het beroepschrift moet opnemen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld met nieuwe beroepsgronden.

U kunt de inwerkingtreding van het besluit niet uitstellen door een beroepschrift in te dienen. Indien u beroep heeft aangetekend en u er een spoedeisend belang bij heeft dat het besluit niet in werking treedt, dan kunt u bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen.

Naar boven