Logo Dalfsen
Vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Noordrand Nieuwe Landen, Dalfsen

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad van Dalfsen op 24 juni 2013 het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan ”Noordrand Nieuwe Landen” is vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft de kadastrale percelen: gemeente Dalfsen, sectie M, nummers 52, 674, 1715, 2336 en 2458, plaatselijk bekend als het gebied tussen woongebied de Nieuwe Landen en de voormalige boerderij Hoenderweg 16. In het bestemmingsplan wordt, binnen het kader van de Rood voor Rood regeling, de herontwikkeling van het voormalige boerenerf tot 2 vrijstaande woningen mogelijk gemaakt. Daarnaast wordt een gedeelte van de agrarische gronden omgezet in een groen- of bosbestemming met extensieve speel- en recreatiemogelijkheden. Een gedeelte van de bestaande Hoenderweg is in het bestemmingsplan bestemd voor Verkeer.

In het beeldkwaliteitplan is de erfinrichting opgenomen van de Rood voor Rood locatie, inclusief de beoogde architectonische uitstraling van de opstallen. Het geeft concrete invulling aan de ruimtelijke kwaliteit die aan deze Rood voor Rood ontwikkeling is gekoppeld. Het beeldkwaliteitsplan geldt na vaststelling, als onderdeel van de welstandsnota, als toetsingsdocument voor de welstandscommissie wat betreft deze locatie.

Naar aanleiding van de ingediende zienswijze is het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan niet gewijzigd.

Het vastgestelde bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan liggen met ingang van 25 juli 2013 tot en met 5 september 2013 voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen en bij het servicepunt in Lemelerveld.

Ook kunt u het vastgestelde bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan inzien op de gemeentelijke website www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148.LNoordrandnwL-vs01 . De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl .

Instellen beroep

Beroep tegen dit besluit kan ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor:

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit en die tijdig hun zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Een besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Dalfsen, 24 juli 2013

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

Naar boven