Logo Oss
Ontwerpbestemmingsplannen 'Bedrijventerrein de Bulk – 2013', 'Bedrijventerrein het Wargaren – 2013' en 'Bedrijventerrein de Kolk – 2013' in procedure, Oss

U kunt reageren op de volgende ontwerpbestemmingsplannen:

  • 1. ‘Bedrijventerrein De Bulk – 2013’

  • 2. ‘Bedrijventerrein Het Wargaren – 2013’

  • 3. ‘Bedrijventerrein De Kolk – 2013’

Hieronder leggen wij uit wat de ontwerpbestemmingsplannen inhouden. Ook leest u hoe u kunt reageren.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of een bedrijf. Ook regelt het plan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplannen in het bestemmingsplan passen.

Waar gaan deze ontwerpbestemmingsplannen over?

Met deze ontwerpbestemmingsplannen voor de drie bedrijventerreinen De Bulk bij Herpen, Het Wargaren in Lith en De Kolk in Ravenstein worden de verschillende en verouderde bestemmingsplannen die nu nog gelden voor deze terreinen herzien en ondergebracht in één bestemmingsplan per bedrijventerrein.

In deze ontwerpbestemmingsplannen zijn geen nieuwe ontwikkelingen opgenomen in vergelijking met de nu geldende bestemmingsplannen.

Uitgangspunt is dat de bestaande situatie wordt opgenomen in een actueel, eenduidig en digitaal bestemmingsplan. Een bestemmingsplan dat aansluit op de vereisten van huidig beleid, huidige wet- en regelgeving en dat is gebaseerd op de Osse standaard voor nieuwe bestemmingsplannen.

Het ontwerpbestemmingsplan is de eerste versie van het nieuwe plan. U kunt hierop reageren.

U kon nog niet reageren op een eerdere versie van deze bestemmingsplannen. Wel is een conceptversie van ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Bulk – 2013’ op 14 juni 2012 door de gemeente toegelicht tijdens een inloopbijeenkomst in ’t Slotje in Herpen. De conceptversie van ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Het Wargaren – 2013’ is op 11 december 2012 door de gemeente toegelicht tijdens een inloopbijeenkomst op Het Wargaren in Lith. De conceptversie van ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Kolk – 2013’ is op 12 december 2012 door de gemeente toegelicht tijdens een inloopbijeenkomst op De Kolk.

Hoe kunt u de ontwerpbestemmingsplannen inzien?

U kunt van donderdag 31 januari 2013 tot en met woensdag 13 maart 2013 de volgende stukken inzien:

  • de ontwerpbestemmingsplannen;

  • andere stukken over de ontwerpbestemmingsplannen, zoals de toelichting;

Waar en hoe kunt u de stukken inzien?

U kunt de stukken inzien:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannen-oss.nl ;

  • digitaal en op papier bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van de bestemmingsplannen zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Bulk – 2013’ is NL.IMRO.0828.BPdebulkrvn2013-ON01.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Het Wargaren – 2013’ is NL.IMRO.0828.BPtwargarenlth2013-ON01.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Kolk – 2013’ is NL.IMRO.0828.BPdkolkrvn2013-ON01.

U kunt reageren op de ontwerpbestemmingsplannen

U kunt reageren op (een van) de ontwerpbestemmingsplannen.

U kunt reageren van donderdag 31 januari 2013 tot en met woensdag 13 maart 2013. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Wilt u mondeling reageren? Maakt u hiervoor dan tijdig een afspraak met mevrouw I. van Erp, via telefoonnummer [0412] 62 99 11.

Wilt u schriftelijk reageren op (een van) de ontwerpbestemmingsplannen? Stuurt u dan een brief aan

De gemeenteraad van Oss

Ter attentie van de afdeling SROL

Postbus 5

5340 AB OSS

In uw brief geeft u aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan.

U kunt uw reactie toelichten aan een hoorcommissie, maar u bent dit niet verplicht. De hoorcommissie bestaat uit drie leden van de gemeenteraad.

Wilt u uw zienswijze toelichten? Vermeldt u dit dan in uw zienswijze. Doet u dit niet, dan stuurt de hoorcommissie u geen uitnodiging.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Belt u dan met de heer M. van Zutphen (bij afwezigheid: mevrouw C. Aarns) van de afdeling SROL, telefoonnummer [0412] 62 99 11.

Naar boven