Logo Alphen aan den Rijn
Vaststelling bestemmingsplan Thorbeckeplein-Noord, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend dat de gemeenteraad op 11 juli 2013 heeft besloten het bestemmingsplan Thorbeckeplein-Noord ongewijzigd vast te stellen. Daarnaast heeft de gemeenteraad besloten om geen exploitatieplan vast te stellen omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Het bestemmingsplan

In verband met de herontwikkeling van de Lage Zijde heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met ontwikkelaar VORM. Omdat de nieuwbouwplannen op een aantal punten afwijken van het geldende bestemmingsplan Centrum Lage zijde uit 2009 moet dat bestem-mingsplan voor twee locaties worden herzien. Hierbij gaat het onder andere om de nieuwbouw op de hoek Hooftstraat/Thorbeckeplein. Hiervoor wordt het bestemmingsplan Thorbeckeplein-Noord opgesteld. Binnen dit bestemmingsplan worden onder andere woningen, detailhandel en horeca mogelijk gemaakt. Hierbij geldt dat de bouw- en gebruiksmogelijk worden uitgebreid en gelijk worden getrokken aan mogelijkheden aan de het achterliggende gebied heeft. Door de bebouwingsmogelijkheden naar voren uit te breiden en de rooilijn te verschuiven, ontstaat een kleiner en intiemer Thorbeckeplein.

Ter inzage

Iedereen kan het bestemmingsplan met bijbehorende stukken inzien van 25 juli tot en met 4 september 2013 bij de informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn geopend op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur;

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op www.alphenaandenrijn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatienummer op www.ruimtelijkeplannen.nl voor het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0484.B115thorplnoord-0002

Hoe kunt u reageren?

Gedurende bovengenoemde periode bestaat de mogelijkheid om beroep in stellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De beroepsmogelijkheid staat open voor:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, dan wel kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

Belanghebbenden kunnen ook, gedurende bovengenoemde periode, beroep instellen tegen het besluit geen exploitatieplan vast te stellen.

Op basis van artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Alphen aan den Rijn, 24 juli 2013

Naar boven