Logo Terneuzen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Terneuzen – Centrum’, Terneuzen

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken bekend dat op grond van artikel 3.8,

lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerp bestemmingsplan Terneuzen – Centrum (NL.IMRO.0715.BPTCT01-ON02) van 31 januari 2013 tot en met 13 maart 2013 digitaal raadpleegbaar is bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestigingen Markt 1 in Axel en Westkade 107 in Sas van Gent. De publieksbalies in Terneuzen en Axel zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 20.00 uur. De publieksbalie in Sas van Gent is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Het ontwerp bestemmingsplan Terneuzen – Centrum is integraal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.terneuzen.nl/bestemmingsplannen.

Het ontwerp bestemmingsplan Terneuzen – Centrum omvat het deel van de bebouwde kom van de kern Terneuzen globaal gelegen tussen de Scheldeboulevard, Binnenvaartweg, Schependijk en Van Steenbergenlaan.

Voor dit gebied zijn een vijftiental bestemmingsplannen van toepassing die qua opzet en bestemmingsmethodiek sterk van elkaar verschillen. Het bestemmingsplan Terneuzen – Centrum heeft tot doel onderbrengen van bovengenoemd gebied in één samenhangende, eensluidende en actuele juridisch-planologische onderbouwing en bestemmingsregeling. Het gaat om een consoliderend (behoudend) bestemmingsplan waarin geen nieuwe ruimtelijke initiatieven zijn meegenomen.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de Raad van de gemeente Terneuzen, Postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Mondelinge zienswijzen kunnen, nadat hiervoor een afspraak is gemaakt, naar voren worden gebracht bij de heer M. van der Ploeg, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455 000). Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Tevens is het mogelijk om uw zienswijze schriftelijk via het e-mailadres wro@terneuzen.nl kenbaar te maken.

Op maandag 4 februari 2013 wordt een informatieavond georganiseerd in de presentatiezaal van het stadhuis in Terneuzen. De inspraakavond begint om 19.30 uur. Na een korte presentatie van de plannen is er gelegenheid om vragen te stellen over en reactie te geven op de plannen.

Voorafgaand aan de informatieavond is er ’s middags in de kantine van het stadhuis van 15.00 tot 17.00 uur gelegenheid om het plan in te zien en individuele vragen te stellen aan medewerkers van de gemeente.

Terneuzen, 30 januari 2013

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, secretaris, F.M.L. Lauret RA

burgemeester, J.A.H. Lonink

Naar boven