Logo Enschede
Bestemmingsplan ‘Eschmarke Zuid West 2010’, Enschede

( NL.IMRO.0153.20102122-0003 )

In zijn vergadering van 1 juli 2013 heeft de gemeenteraad -met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening- het bestemmingsplan “Eschmarke Zuid West 2010” gewijzigd vastgesteld.

Dit plan heeft betrekking op een gebied dat globaal wordt begrensd door de Gronausestraat, een lijn tussen Gronausestraat en Keppelerdijk parallel lopend langs de Avondroodvlinder/ Citroenvlinder, de Keppelerdijk en de Zuid Esmarkerrondweg.

Het bestemmingsplan “Eschmarke Zuid West 2010” is een actualiserend bestemmingsplan en beoogt voor de gronden gelegen binnen het bovengenoemde gebied te voorzien in een actuele bestemmingsregeling. Hierbij wordt de bestaande situatie in het gebied vastgelegd. Tevens wordt het mogelijk gemaakt op gronden gelegen ten westen van de Oostweg tussen Gronausestraat en Keppelerdijk woningbouw met bijbehorende voorzieningen als wegen, groen en water te realiseren (gebied Leuriks Oost).

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, naast ambtshalve aanpassingen, de volgende wijzigingen aangebracht:

Wijzigingen verbeelding:

  • De breedte van de gronden waarop de dubbelbestemming “Leiding – gas” van toepassing is, is gewijzigd in totaal 8 meter in plaats van totaal 10 meter;

  • De maatvoering “maximale goothoogte voor de percelen Waterviolierlaan 19 en 20 is gewijzigd in 8 meter in plaats van 6 meter;

  • Aanpassen omvang bestemmingsvlak binnen de bestemming “Wonen” voor perceel Gronausestraat 460

Wijzigingen regels:

  • Voor een betere bescherming van de waterhuishouding wordt in artikel 15 “Wonen” opgenomen een verwijzing naar artikel 18 “Waterstaat – waterloop met waterhuishoudkundige en/of waterstaatkundige functie”;

  • Wijzigen van artikel 15 “Wonen”, 2.2 lid f onder 4,5 en 6 door het verwijderen van de minimale goot- en bouwhoogten zodat realiseren van woningen in één bouwlaag afgedekt met een kap met een dakhelling van minimaal 20 graden is toegestaan;

  • In artikel 16 “Leiding – gas”, 4, onder a. toevoegen ad 6 “het permanent opslaan van goederen”;

  • In artikel 18 “Waterstaat – waterloop met waterhuishoudkundige en/of waterstaatkundige functie” opnemen de verplichting van een omgevingsvergunning voor een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden.

Wijzigingen toelichting:

  • Aanpassen van de in de toelichting opgenomen paragraaf 4.1.7 Kabels, leidingen en straalpaden en paragraaf 8.3 Procedure;

  • Als bijlage 8 is toegevoegd de “Nota samenvatting en beantwoording zienswijzen”;

  • Opnemen van paragraaf 3.5.5 “Stedelijke Koers” naar aanleiding van de vaststelling daarvan door de gemeenteraad;

  • Opnemen van een nieuwe paragraaf 5.1. “Projecten en nieuwe ontwikkelingen”.

Voor een uitvoerige beschrijving van de aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar het overzicht van de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht, dat samen met het vaststellingsbesluit ter inzage ligt.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 25 juli 2013 gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede.

Het stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Wilt u een nadere toelichting op het besluit, dan kunt u daarvoor in het Stadskantoor terecht bij de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice. Openingstijden: maandag alleen op afspraak van 11:00 – 16:00 uur, dinsdag t/m vrijdag vrije inloop en op afspraak van 08.30 – 12.00 uur. Donderdagavond vrije inloop van 17.00 – 19.30 uur. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 14053.

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.20102122-0003

dan wel worden gedownload via de webpagina

https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl/NL.IMRO.0153.20102122-0003 .

Van 26 juli 2013 tot en met 5 september 2013 kunnen belanghebbenden, schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Indien het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan bij de vaststelling niet is gewijzigd kan geen beroep worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en Herstelwet van toepassing

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Eschmarke Zuid West 2010” is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis en Herstelwet van toepassing.

In verband hiermee dienen beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Na afloop van de termijn voor het indienen van een beroepschrift kan dit niet meer worden aangevuld.

Naar boven