Logo Rhenen
Kennisgeving voorbereiden bestemmingsplan, Wabo-projectbesluit en start m.e.r-procedure, Rhenen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen maken bekend dat zij voor het project Uiterwaarden bij de stad Rhenen:

  • 1. een Wabo-projectbesluit voorbereiden. Het Wabo-projectbesluit omvat de aanleg van de parkeerplaats in het plangebied en loopt vanwege procedurele aspecten gelijk op met de voorbereiding van het bestemmingsplan.

    Te zijner tijd zal het ontwerp Wabo-projectbesluit ter inzage worden gelegd en dan zal de mogelijkheid bestaan om zienswijzen naar voren te brengen. De kennisgeving van deze terinzagelegging zal in de Staatscourant, de Rhenense Betuwse Courant en via elektronische weg worden gepubliceerd.

  • 2. een bestemmingsplan voorbereiden. Het bestemmingsplan “Uiterwaarden bij de stad Rhenen” richt zich op het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit en natuurontwikkeling in het plangebied.

    Te zijner tijd zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd en dan zal de mogelijkheid bestaan om zienswijzen naar voren te brengen. De kennisgeving van deze terinzagelegging zal in de Staatscourant, de Rhenense Betuwse Courant en via elektronische weg worden gepubliceerd.

  • 3. de Notitie Reikwijdte en Detailniveau van de Plan-MER behorende bij het bestemmingsplan ter inzage leggen. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau vormt de start van de m.e.r.-procedure. In deze notitie geeft de gemeente Rhenen aan wat het project inhoudt en wat de scope (reikwijdte en detailniveau) is van het op te stellen MER.

    U kunt de Notitie Reikwijdte en Detailniveau vanaf donderdag 25 juli 2013 tot en met woensdag 21 augustus 2013 inzien in het gemeentehuis aan de Nieuwe Veenendaalseweg 75 in Rhenen. Tevens kunnen de stukken digitaal worden geraadpleegd op www.rhenen.nl onder Actueel>Ter Inzage. Afschriften van de stukken zijn tegen betaling van de daarvoor verschuldigde leges algemeen verkrijgbaar.

    Een ieder kan gedurende de termijn over de Notitie schriftelijk zijn reactie indienen bij burgemeester en wethouders van Rhenen. Deze reacties kunnen betrekking hebben op de inhoud van het op te stellen Plan-MER: wilt u alternatieven aandragen of wilt u specifieke belangen/aspecten in beeld gebracht hebben dan is dit het moment om dat aan te geven.

    Reacties kunnen gestuurd worden naar postbus 201, 3910 AE RHENEN, onder vermelding van "Team Economie & Ruimte / reactie Notitie Reikwijdte en Detailniveau van de Plan-MER Uiterwaarden bij de stad Rhenen".

Voor dit project zal er tevens een voorlichtingsavond worden gehouden op woensdag 4 september 2013 van 19.30 tot 21.30 in het Gemeentehuis, Nieuwe Veenendaalseweg 75 in Rhenen.

Naar boven