Logo De Wolden
Vaststelling wijzigingsplan Veeningen 42 in Veeningen, De Wolden

Dit wijzigingsplan van het bestemmingsplan Buitengebied De Wolden is op 22 januari 2013 door het college van burgemeester en wethouders ongewijzigd vastgesteld. Zij maken dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend.

Het wijzigingsplan

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de wijziging van de huidige bestemming ‘agrarisch’ in de bestemming ‘agrarisch aanverwant bedrijf’ ten behoeve van de vestiging van een bijzondere paardenhouderij op het adres Veeningen 42 in Veeningen.

Deze wijziging is mogelijk op basis van de in het vigerend bestemmingsplan Buitengebied opgenomen wijzigingsbevoegdheid.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het wijzigingsplan liggen van 31 januari tot en met 13 maart 2013 ter inzage. Inzien kunt u via:

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde;

  • dewolden.nl, onder Inwoners/Bouwen en wonen/Bestemmingsplannen.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij het college naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan tijdens de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding van het wijzigingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking op 14 maart 2013. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat er over het verzoek is beslist.

Zuidwolde, 30 januari 2013

Burgemeester en wethouders van De Wolden

Naar boven