Logo Zeeland
Ontwerp Luchthavenbesluit Midden-Zeeland, Zeeland

Provinciale staten van Zeeland hebben een aanvraag ontvangen om een luchthavenbesluit ingevolge artikel 8.43 van de Wet luchtvaart van Zeeland Airport B.V. De aanvraag heeft betrekking op de luchthaven gelegen aan de Calandweg 36 te Arnemuiden binnen de gemeente Middelburg. Zeeland Airport B.V. is voornemens om de huidige baan te verharden, de vliegroutes aan te passen en het aantal helikopterbewegingen uit te breiden. In een eerder stadium hebben provinciale staten besloten dat ten aanzien van deze veranderingen geen m.e.r. hoeft te worden opgesteld.

De aanvraag om luchthavenbesluit, het ontwerp luchthavenbesluit, de m.e.r.-beoordelingsnotitie en het besluit op de m.e.r.-beoordelingsnotitie liggen van 25 juli 2013 tot en met 4 september 2013 ter inzage bij de provincie Zeeland, Abdij 6 in Middelburg, op werkdagen van 09.00 – 16.00 uur en desgevraagd buiten kantooruren.

Een ieder kan tot en met 4 september 2013, bij voorkeur schriftelijk, zienswijzen over het ontwerp luchthavenbesluit en het besluit op de m.e.r.-beoordelingsnotitie indienen bij provinciale staten van Zeeland, afdeling Tijdelijke RUD, postbus 6001, 4330 LA Middelburg. In deze periode kunnen ook mondelinge zienswijzen worden ingebracht. Hiervoor wordt gelegenheid geboden na telefonische afspraak. Enkel belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend over het ontwerp luchthavenbesluit en het besluit op de m.e.r.-beoordelingsnotitie kunnen later beroep instellen.

Voor het inzien, mondelinge toelichting en/of kopieën van ter inzage gelegde stukken kunt u zich wenden tot dhr. B. Maring tel. (0118) 631953 of mevr. R. de Later tel. (0118) 631915.

Naar boven