Logo Barendrecht
Vaststelling bestemmingsplan Voordijk 274a, Barendrecht

Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 16 juli 2013 het bestemmingsplan Voordijk 274a heeft vastgesteld. Alsmede heeft het college het besluit hogere waarden Wet geluidhinder definitief vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie aan de Voordijk 274a en maakt de bouw van twee vrijstaande woningen mogelijk. De bestaande woning wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Inzien

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken, liggen met ingang van 26 juli t/m 5 september 2013 ter inzage bij het gemeentelijke Servicecentrum. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 15.00 uur en op afspraak op dinsdag en donderdag van 15.50 – 17.00 uur en maandag en woensdag van 15:00 – 20:00 uur. Ook is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de site van de gemeente www.barendrecht.nl > actueel > ter inzage > ruimtelijke ordening en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken is beschikbaar op www.barendrecht.nl > actueel > ter inzage > milieu.

Gedurende de hierboven genoemde termijn van ter inzage legging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan die:

  • tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld, omdat de plankosten middels een Anterieure overeenkomst anderszins verzekerd zijn.

Beroep

U kunt uw beroepschrift en/of een voorlopige voorziening met betrekking tot het bestemmingsplan indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit hogere waarden Wet geluidhinder is voorbereid met toepassing van de uniforme voorbereidingsprocedure conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Belanghebbenden kunnen 6 weken na de bekendmaking rechtstreeks beroep instellen bij de Raad van State, mits zij tijdens de uniforme voorbereidingsprocedure een zienswijze hebben ingediend bij de gemeente. In de ontwerpbesluitfase van deze locatiebesluiten zijn geen zienswijzen ontvangen door de gemeente tegen de hogere waarde. Hierdoor staat geen beroep open bij de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. D.T. Amesz, via telefoonnummer 14 0180

Naar boven