Logo Ouderkerk
Beheersverordening ‘Elf locaties, vier bestemmingsplannen, één beheersverordening’, Ouderkerk

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Ouderkerk in de raadsvergadering van 10 juli 2013 heeft besloten om de beheersverordening ‘Elf locaties, vier bestemmingsplannen, één beheersverordening’ vast te stellen.

Deze beheersverordening omvat de onderstaande locaties:

  • 1. Bedrijventerrein Abelenlaan;

  • 2. Kerkweg 45-47;

  • 3. Kerkweg 131a/Sportlaan;

  • 4. Gouderakse Tiendweg 99, 101 en 103;

  • 5. Hoek Tiendweg/Nesse Tiendweg 2;

  • 6. Schaapjeszijde 3;

  • 7. Oudelandseweg 16, 18, 23, 25, 25a en 27.

Beheersverordening

Naast het bestemmingsplan kent de Wet ruimtelijke ordening ook de beheersverordening als volwaardig planologisch instrument. Deze is gelijkwaardig aan een bestemmingsplan. De beheersverordening regelt het beheer overeenkomstig het bestaande gebruik in het verordeningsgebied. De planologische mogelijkheden zoals die golden in het vigerende bestemmingsplan zijn overgenomen waarbij het uitgangspunt in principe behoud van de bestaande planologische situatie is. Daar waar de bestaande (legale) situatie afwijkt wordt deze positief bestemd in de beheersverordening. De beheersverordening maakt ook geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk, behalve dan die al mogelijk waren in het oude bestemmingsplan.

Na vaststelling van de beheersverordening komen de geldende bestemmingsplannen voor deze locaties te vervallen.

Ter inzage

De beheersverordening treedt de dag na publicatie in werking en ligt vanaf dat moment voor iedereen ter inzage. De beheersverordening is in te zien in het gemeentehuis van Ouderkerk, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel. Daarnaast kunt u de beheersverordening raadplegen op de gemeentelijke website www.ouderkerk.nl onder het kopje ‘Actueel-bekendmakingen’.

Tevens kunt u de beheersverordening met IDN code NL.IMRO.0644.BV1324OU001-VG01 via www.ruimtelijkeplannen.nl inzien.

Beroep

Het is niet mogelijk om beroep dan wel bezwaar aan te tekenen tegen de beheersverordening.

24 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk

Naar boven