Logo Goes
Vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen De Poel’, Goes

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen De Poel” op 27 juni 2013 heeft vastgesteld.

Het plangebied van onderhavig ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de bedrijventerreinen “De Poel I, II, III en IV” welke zijn gelegen in de stad Goes. Ten opzichte van het ontwerpplan zijn enkele wijzigingen aangebracht. Dit betreffen de volgende wijzigingen:

  • het tekstueel wijzigen van artikel 16 van de regels;

  • het toevoegen van een korte toelichting van de detailhandelsvisie in de toelichting onder paragraaf 2.3 ‘gemeentelijk beleid’;

  • het verwijderen van alle aanduidingen ‘specifieke vorm van bedrijf- lijmfabriek’ binnen het gehele plangebied;

  • het toevoegen van de aanduiding ‘bedrijf tot en met categorie 3.2’ op het gehele bouwvlak van de percelen kadastraal bekend gemeente Goes, sectie C, nummers 5190, 4661, 4877 en 4981;

  • het toevoegen van de aanduiding ‘risicovolle inrichting’ op alle locaties in het plangebied waar een risicovolle inrichting is gelegen;

  • het tekstueel aanpassen van artikel 23 lid 1 sub 3 door de zinsnede ‘wordt verschoven’ aan te passen naar ‘wordt veranderd’;

  • het verwijderen van artikel 3 lid 5 sub c en d;

  • het toevoegen van de definities kwetsbaar- en niet kwetsbaar object in artikel 1 van de regels;

  • een omschrijving toevoegen van de term ‘Veiligheidszone- Bevi’ in artikel 23.1.1 van de regels;

  • enkele overige wijzigingen van ondergeschikte aard. Het gaat hierbij om correcties op de verbeelding, tekstuele en grammaticale verbeteringen, alsmede het aanpassen van enkele foutieve verwijzingen in de regels.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf 25 juli 2013 gedurende zes weken ter inzage in het stadskantoor. Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.BPBP01-VG99 en tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen .

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Tegen de wijzigingen die bij vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden aangetekend. De beroepstermijn loopt van 26 juli 2013 tot en met 5 september 2013.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven