Logo Den Helder
Opnieuw gewijzigde vastgesteld Bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2011’, Den Helder

Burgemeester en wethouders van Den Helder maken ingevolge artikel 3.8, lid 3, juncto artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “Landelijk Gebied 2011”, met planidentificatie NL.IMRO.0400.412BPLANDGEB2011-VST1 in de raadsvergadering van 1 juli 2013 opnieuw en gewijzigd is vastgesteld.

De wijzigingen ten opzichte van het op 19 maart 2012 (RB11.011,0205) vastgestelde plan komt voort uit de tussenuitspraak van de Raad van State van 10 april 2013 (201206013/1/R1). In deze tussenuitspraak wordt de gemeenteraad op grond van artikel 46, zesde lid, van de Wet op de Raad van State opgedragen een nadere afweging te maken over het al dan niet opnemen van twee windmolens in het plangebied, en het bestemmingsplan bij een positieve afweging aan te passen.

In het raadsbesluit van 1 juli jl. wordt medewerking verleend aan de gewenste windmolens en worden deze in het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan opgenomen.

De op het plan betrekking hebbende gebiedsgrenzen worden globaal gevormd door de Zanddijk in het westen, de Doggersvaart in het noorden, de Van Foreestweg/Schoolweg in het zuiden en het Noordhollands kanaal/Spoorbaan in het oosten. De gebieden behorende bij het nieuwe winkelcentrum De Riepel en het natuurgebied Mariëndal zijn niet begrepen in het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan voorziet voornamelijk in agrarische gebied en voorziet dan ook in een actuele bestemmingsplanregeling behorende bij deze gronden. Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in het vastleggen van de bestaande toestand/rechten van de recreatieparken ten noorden van de Van Foreestweg en ten aanzien van de woningen, sportvoorzieningen, bedrijven, water, groen en bijbehorende wegen gelegen binnen het plangebied. Ook is aandacht besteed aan de binnen het plangebied liggende leidingstroken, secundaire waterkering en KE-contouren.

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt samen met het plan en bijbehorende stukken vanaf 22 juli 2013 ter inzage.

De bovengenoemde stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.denhelder.nl en zijn verbeeld op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatie NL.IMRO.0400.412BPLANDGEB2011-VST1 .

Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan worden ingezien (digitaal en op papier), tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Beroep

De wijziging staat niet open voor beroep omdat de opgedragen wijziging zijn grondslag vindt in Artikel 46, zesde lid, van de Wet op de Raad van State, en met de wijziging geen belanghebbenden die niet deelnemen als partij aan het geding onevenredig worden benadeeld.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking op de eerste dag na de terinzagelegging.

Naar boven