Logo Montfoort Parkeergelegenheid met beperkende werkingssfeer Onder de B oompjes

VERKEERSBESLUIT Nr. PR-13-22288

Burgemeester en wethouders van Montfoort,

BESLUITEN

  • 1.tot het instellen van een parkeergelegenheid met beperkende werkingssfeer op een drietal parkeerplaatsen in de straat Onder de boompjes ten behoeve van het realiseren van een terras voor een poffertjeskraam gedurende de maanden april tot en met oktober op vrijdag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 23.00 uur, door middel van het plaatsen van de borden ‘parkeergelegenheid’ (RVV-bord E04) met:

    • a)onderbord ‘parkeren verboden, apr. t/m okt., vr t/m zo 10-23h’ om de tijdsbeperking aan te duiden;

    • b)onderbord OB504 om aan te duiden dat de bebording betrekking heeft op de parkeerplaats direct links en direct rechts van het bord onder één van de onderborden;

  • 2.dat het plaatsen van de verkeersborden zal worden uitgevoerd conform de bij dit besluit behorende tekening én conform bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV1990);

  • 3.dat dit verkeersbesluit in werking treedt op de dag volgend op die van de bekendmaking.

Montfoort, 15 juli 2013

Namens Burgemeester en wethouders van Montfoort,

i7da00d95-6df3-4fd4-ad5f-d5a19afad330.png

de heer E. Koning

beleidsmedewerker Verkeer

Bevoegdheid

De beleidsmedewerker verkeer van de gemeente Montfoort is bevoegd dit verkeersbesluit te nemen op grond van:

  • -artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994;

  • -het collegebesluit d.d. 22 november 2011, waarbij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten als bedoeld in artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 door het college van Burgemeester en wethouders van Montfoort aan de beleidsmedewerker verkeer is gemandateerd.

Wetgeving

De grondslag voor dit verkeersbesluit wordt gevormd door:

  • -Wegenverkeerswet 1994 (hierna WVW 1994);

  • -Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (hierna RVV 1990);

  • -Algemene wet bestuursrecht (hierna Awb);

  • -Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (hierna BABW).

Overwegingen ten aanzien van het verkeersbesluit

Aanleiding

Het herinrichten van Onder de boompjes tot een verblijfsgebied past binnen de visie om Montfoort meer te profileren als klein stadje aan het water. Vandaar ook dat de gemeente de aanvraag om tijdens het terrasseizoen parkeervakken te reserveren ten behoeve van het uitbaten van een poffertjeskraam wil honoreren.

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid van de WVW 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. De in het besluit genoemde borden en onderborden vallen allen onder dit artikel.

Motivering

Het voorgenomen besluit is nodig om de bedoelde parkeerplaatsen op vrijdag tot en met zondag vrij te kunnen maken van geparkeerde voertuigen. Foutgeparkeerde voertuigen kunnen dan met toepassing van bestuursdwang, op kosten van de eigenaar, van de betreffende parkeerplaatsen worden verwijderd.

De volgende van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de WVW genoemde belangen liggen aan dit verkeersbesluit ten grondslag:

  • -het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • -het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • -het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

Advies

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is dit besluit voorgelegd aan de Politie Regio Utrecht.

Belangenafweging

Het terras past binnen de Visie binnenstad Montfoort 2030 en wordt alleen geëxploiteerd gedurende het terrasseizoen. Buiten de aangegeven perioden mag er wel worden geparkeerd in de betreffende parkeervakken. Tijdens de zomerperiode is de parkeerdruk in de omgeving lager doordat meer werknemers in de binnenstad met de fiets komen.

Mededelingen

Publicatie

De bekendmaking van dit besluit geschiedt overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 van het BABW. Het verkeersbesluit ligt met ingang van 4 juli 2013 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de balie Bouwzaken, gevestigd in het Stadskantoor aan het Kasteelplein 5 te Montfoort. Het Stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Be zw aar

Op grond van artikel 7:1 van de Awb kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking tegen dit verkeersbesluit schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders van Montfoort, postbus 41, 3417 ZG Montfoort. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval te bevatten:

  • -de naam en het adres van de indiener;

  • -de dagtekening;

  • -een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • -de motieven achter het bezwaar.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Indien een bezwaarschrift is ingediend is het in spoedeisende gevallen mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen bij de Rechtbank te Utrecht. Dit verzoek, vergezeld van een afschrift van het bezwaarschrift, dient te worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht, sector bestuursrecht, postbus 13023, 3507 LA Utrecht, gevestigd aan Vrouwe Justitiaplein 1 in Utrecht, telefoon: (030) 22 33 500. Van verzoeker wordt door de griffier van de rechtbank een bedrag aan griffierecht geheven.

Afschriften

De volgende partijen hebben een afschrift ontvangen van dit verkeersbesluit:

  • -Politie, regio Utrecht;

  • -Brandweer Veiligheidsregio Utrecht, District Rijn & Venen.

Naar boven