Logo Uithoorn
Vaststelling beheersverordening ‘Bedrijventerrein Noordwest’, Uithoorn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Uithoorn maken ingevolge artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 juni 2013 de beheersverordening ‘Bedrijventerrein Noordwest’, als vervat in planidentificatienummer NL.IMRO.0451.BVBedrijfNW-VG01 heeft vastgesteld.

Toelichting

Om te voldoen aan de wettelijke actualiseringsverplichting heeft de gemeenteraad de beheersverordening vastgesteld als overbrugging tot dat het bestemmingsplan Bedrijventerrein Noordwest inwerking is getreden. Na inwerkingtreding van de beheersverordening, vervalt het bestemmingsplan Bedrijventerrein Uithoorn voor zover het op dat gebied betrekking heeft.

Een beheersverordening is juridisch gezien gelijk aan een bestemmingsplan. De beheersverordening is bedoeld om de bestaande situatie vast te leggen en kan in plaats van een bestemmingsplan worden opgesteld. Het is bedoeld voor gebieden waarvoor geen grootschalige ontwikkelingen voorzien zijn voor de looptijd van de beheersverordening. De beheersverordening biedt het kader waaraan onder andere bouwaanvragen worden getoetst en vormt de basis waarop de gemeente handhavend kan optreden. Het kan voorkomen dat een ontwikkeling gewenst is die niet in overeenstemming is met de beheersverordening. In zo een geval kan met een buitenplanse afwijking worden afgeweken van de beheersverordening.

Begrenzing gebied beheersverordening

Het plangebied van de beheersverordening wordt door de Amsterdamseweg, de Hollandsedijk, Johan Enschedeweg, Anton Philipsweg, Weigerbruinlaan, Thamerweg en de busbaan. Voorliggende beheersverordening heeft geen betrekking op het deel waar het voorbereidingsbesluit Bedrijventerrein op van toepassing is.

Voor wat betreft de ondergrond van de verbeelding is van belang dat deze is ontleend aan de GrootschaligeBasiskaart Nederland d.d. 15-01-2013.

Inwerkingtreding

De beheersverordening “Bedrijventerrein Noordwest” treedt in werking op de dag na deze bekendmaking. Vanaf deze dag is de beheersverordening digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Tegen de vaststelling van de beheersverordening kan geen bezwaar en/of beroep worden ingediend.

Uithoorn, 17 juli 2013

Naar boven