Logo Hardinxveld-Giessendam
Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘De Blauwe Zoom – Bedrijventerrein’, Hardinxveld-Giessendam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardinxveld-Giessendam maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad op 18 juli 2013 het bestemmingsplan ‘De Blauwe Zoom – Bedrijventerrein” heeft vastgesteld.

Het plangebied ligt ten westen van de Schapendrift en ten zuiden van de Merwede-Lingelijn en loopt aan de westkant tot aan de gemeentegrens.

Het uitgangspunt bij de vaststelling van het bestemmingsplan “De Blauwe Zoom – Bedrijventerrein” is geweest het handhaven en als het nodig is beheren van de bestaande situatie en waar mogelijk het versterken van de ruimtelijke kwaliteit. Bouwplannen waarvoor in het (recente) verleden vrijstelling is verleend van het geldende bestemmingsplan zijn ingepast in het nieuwe bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpplan gewijzigd vastgesteld. De ingebrachte zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan, vormen de aanleiding daartoe.

De wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht, zijn vermeld in de Zienswijzennota, die als bijlage bij het bestemmingsplan is gevoegd.

Vastgesteld bestemmingsplan ter inzage van 25 juli tot en met 4 september 2013

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 25 juli 2013 tot en met woensdag 4 september 2013 bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam, voor een ieder ter inzage. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer:NL.IMRO.0523.BP2013DBZBEDRIJVEN-VG01.

Beroepsmogelijkheid

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende de ter inzagetermijn beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd.

Naar boven