Logo Sliedrecht
Vastgestelde beheersverordening Nijverwaard, Sliedrecht

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 26 juni 2013 de beheersverordening Nijverwaard met ID-nummer NL.IMRO.0610.bvo02nijverwaard-3001 heeft vastgesteld.

Inhoud en plangebied

De gemeente heeft geconstateerd dat het niet lukt om voor 1 juli 2013 een bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Nijverwaard vast te stellen. Daarom is besloten om over te gaan op een alternatief scenario. Voor het gehele bedrijventerrein Nijverwaard wordt een tijdelijke beheersverordening vastgesteld.

De beheersverordening legt de ruimtelijke mogelijkheden uit de geldende bestemmingsplannen en het bestaande gebruik vast. Dit betekent dat panden met bijvoorbeeld een bedrijfsfunctie ook als zodanig worden aangewezen. Daarnaast regelt de beheersverordening evenals een bestemmingsplan de mogelijkheden voor het (ver)bouwen. Voor het gehele gebied blijven de regels van de geldende bestemmingsplannen van kracht.

De looptijd van de beheersverordening wordt bepaald op maximaal twee jaar. Dit betekent dat binnen deze periode de besluitvorming van het nieuwe bestemmingsplan Nijverwaard plaats dient te vinden. De beheersverordening is van kracht tot het moment waarop het bestemmingsplan Nijverwaard wordt vastgesteld.

Ter inzage

In overeenstemming met artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het plan vanaf 19 juli 2013 tijdens kantooruren zes weken, dus tot 30 augustus 2013, ter inzage in het gemeentekantoor, Industrieweg 11. U kunt de beheersverordening ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart. De beheersverordening is als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten -> Ruimtelijke Plannen -> Beheersverordeningen

Reacties

Omdat de beheersverordening op de zogenoemde negatieve lijst van de Algemene wet bestuursrecht is opgenomen, is er geen bezwaar en beroep mogelijk.

Naar boven