Logo Sliedrecht
Vastgesteld bestemmingsplan Baanhoek West, Sliedrecht

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 26 juni 2013 het bestemmingsplan Baanhoek West met ID-nummer NL.IMRO.0610.bp02baanhoekwest-3001 heeft vastgesteld. Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een aantal wijzigingen aangebracht op de plankaart en in de regels. Voor een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het Overzicht van wijzigingen die behoren bij het raadsbesluit.

Plangebied

Het plangebied omvat naast de gronden die toebehoren aan de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk "Baanhoek-West" ook het direct ten zuiden hiervan gelegen dijklint langs de Baanhoek. Meer specifiek ligt de grens precies op deze weg, de woningen aan de noordzijde liggen dus binnen het plangebied. De overige bestemmingsgrenzen worden globaal gevormd door de gemeentegrens met Papendrecht, de A15 aan de noordzijde en de Merwede-Lingelijn aan de oostkant.

Inhoud bestemmingsplan

De aanleiding voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor Baanhoek-West is de wettelijke verplichting om voor 1 juli 2013 te beschikken over actuele en digitaal raadpleegbare bestemmingsplannen. Indien bestemmingsplannen niet actueel zijn, vervalt het recht om leges over bouwplannen te kunnen heffen. Met voorliggend bestemmingsplan wordt aan de actualiseringsverplichting voldaan. Het bestemmingsplan Baanhoek-West is grotendeels conserverend van karakter. Dit betekent dat de bestaande (al dan niet benutte) bouw- en gebruiksmogelijkheden op grond van de huidige bestemmingsplannen ongewijzigd zijn overgenomen. De herziening is mede noodzakelijk om te voorzien in een regeling die voldoet aan de hedendaagse eisen en actuele situatie. In het (recente) verleden zijn namelijk diverse herzieningen en uitwerkingsplannen vastgesteld en afwijkingen verleend, met als gevolg dat een versnipperd juridisch-planologisch kader is ontstaan.

Ter inzage

In overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het plan vanaf 19 juli 2013 tijdens kantooruren zes weken, dus tot 30 augustus 2013, ter inzage in het gemeentekantoor, Industrieweg 11. U kunt het bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart. Het bestemmingsplan is als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten -> Ruimtelijke Plannen -> Vastgestelde bestemmingsplannen, nog niet in werking.

Mogelijkheid beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan tijdens de terinzageligging beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en door een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp. Het adres van de Raad van State is: Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Een ingesteld beroep schorst de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven