Logo Arnhem
Ontwerpbestemmingsplan Schuytgraaf 2011, gedeeltelijke herziening 2013-01 en ontwerp tweede herziening 2013 van het exploitatieplan Schuytgraaf 2011, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage liggen

het ontwerpbestemmingsplan Schuytgraaf 2011, gedeeltelijke herziening 2013-01 en de ontwerptweede herziening 2013 van het-exploitatieplan Schuytgraaf 2011.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpherziening van het exploitatieplan, alsmede het bijbehorende ontwerpbesluit liggen met ingang van 18 juli 2013 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 28 augustus 2013) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpherziening van exploitatieplan zijn met ingang van 18 juli 2013 ook via internet in te zien op het webadres http://www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storing voorbehouden).

De interactieve verbeeldingen van de plannen zijn te raadplegen op de webadressen:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.827-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpherziening van het exploitatieplan vormen zijn te vinden op de webadressen:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.827-/NL.IMRO.0202.827-0201/

en

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.EPP831-/NL.IMRO.0202.EPP831-0201/

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan is gelegen aan de westzijde van de bestaande spoorlijn Nijmegen-Arnhem en omvat tevens de gronden van de spoorlijn. Een klein gedeelte van het plangebied ligt oostelijk van de spoorlijn en omvat ongeveer 100 meter van het wegvak van de Burgemeester Matsersingel. Het gebied wordt in het noorden begrensd door de Drielse Rijndijk. De westelijke grens wordt bepaald door de gemeentegrens met Overbetuwe, die grotendeels samenvalt met de Vogelenzangsestraat, ’t Vlot en de Grote Molenstraat. In het zuiden ligt de plangrens eveneens op de gemeentegrens met Overbetuwe gedeeltelijk langs de Zesseling en De Laar. Het plangebied omvat de gehele wijk Schuytgraaf

Het plangebied van het exploitatieplan omvat een gedeelte van het plangebied van het bestemmingsplan. De exacte omvang van het plangebied is weergegeven op bijlage 1 bij de ontwerpherziening van het exploitatieplan.

Aanleiding en doel

Het exploitatieplan Schuytgraaf 2011 is per 21 februari 2012 onherroepelijk geworden.

Op 23 april 2012 heeft de raad besloten de grondexploitatie van Schuytgraaf over te nemen. Het huidige exploitatieplan bevat een aantal sturingsmechanismen, zoals regels over sociale woningbouw, fasering in de tijd en verplichte verkaveling, die overbodig worden nu de gemeente zelf de grondexploitatie en de regie voert. Om die reden heeft een heroriëntatie plaatsgevonden op het exploitatieplan om voldoende in te kunnen spelen op de markt zodat flexibiliteit in de planontwikkeling mogelijk wordt. Om deze aanpassingen door te kunnen voeren is een structurele herziening van het exploitatieplan nodig. De regels over sociale woningbouw inclusief toepassing van de doelgroepenverordening, fasering en verkaveling zijn uit het exploitatieplan geschrapt. Het beleid op sociale woningbouw voor Schuytgraaf blijft onverkort van toepassing. Realisatie van deze beleidsdoelstelling kan nu via de gronduitgifte worden gerealiseerd.

Voorts betreft de herziening onder meer een aanpassing van de looptijd, een aanpassing van de financiële parameters en flexibilisering van de ondergrens van het woningbouwprogramma per veld.

Vanwege deze voorgestelde aanpassingen aan het exploitatieplan moet het bestemmingsplan eveneens worden aangepast. Het betreft hier een beperkt aantal aanpassingen aan de regels van het bestemmingsplan

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpherziening van het exploitatieplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Tevens bestaat de mogelijkheid om een digitale zienswijze in te dienen via het webadres:

http://www.arnhem.nl/bestemmingsplan

Informatie

Voor informatie over het ontwerpplannen en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heren A. Meijers, tel 026 3773697 of J. Kruit, tel.026 3773516 van de gemeente.

Naar boven