Logo Montfoort
Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied 2012’, Montfoort

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken, ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 11 maart 2013 besloten heeft het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2012’ (NL.IMRO.0335.BPBuitengebied2012-vg01 ) ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2012’ omvat het gehele buitengebied van de gemeente Montfoort en vormt een actualisatie van de voor dit gebied geldende bestemmingsplannen.

Het raadsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 18 juli 2013 gedurende zes weken ter inzage op het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5. Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan geraadpleegd worden via de gemeentelijke website: www.montfoort.nl > Wonen & Leven > Bouwen en wonen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplan Buitengebied en via www.ruimtelijkeplannen.nl . De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn eveneens te raadplegen op de gemeentelijke website.

Tot en met woensdag 28 augustus 2013 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het vaststellingsbesluit kan beroep worden ingesteld door:

  • a. een ieder die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze kenbaar heeft gemaakt;

  • b. een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder beroep instellen.

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2012’ treedt in werking op donderdag 29 augustus 2013. Wanneer evenwel binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Naar boven