Logo Woudenberg
Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan Buitengebied 2013 (herziening), Woudenberg

Burgemeester en wethouders van Woudenberg maken bekend dat de gemeenteraad op 27 juni 2013 het bestemmingsplan Buitengebied 2013 (herziening) gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt van 24 juli 2013 tot en met 3 september 2013 ter inzage.

Toelichting

Het bestemmingsplan repareert het bestemmingsplan Woudenberg Buitengebied 2010, zoals dit is vastgesteld in 2010, op onderdelen. Zo worden onder meer de door de Raad van State vernietigde onderdelen en de reactieve aanwijzing van de provincie Utrecht voorzien van een passende bestemming. Tevens wordt de redactie van een aantal artikelen aangepast naar aanleiding van de huidige ervaringen met het bestemmingsplan. Tenslotte wordt op de verbeelding de bestemmingsaanduiding van een aantal percelen aangepast. Voor een volledig overzicht van de reparaties verwijzen wij u naar hoofdstuk 2 en 3 van de toelichting van het bestemmingsplan. Hierin staat ook opgenomen voor welke punten de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarbij behorende stukken, vanaf 24 juli 2013 zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Woudenberg en is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest, kunnen tijdens de inzage termijn schriftelijk beroep instellen. Tevens kan een ieder beroep instellen tegen de wijzigingen, die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Dit beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20 019, 2500 EA Den Haag. Als beroep is ingesteld kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzitter van deze Afdeling. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Zonder een dergelijk verzoek treedt het besluit in werking met ingang van de dag nadat de beroepstermijn afloopt.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven