Logo Assen
Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Het Palet 2012’ en besluit hogere waarde railverkeerslawaai, Assen

Tegen het op 25 april 2013 door de gemeenteraad van Assen vastgestelde bestemmingsplan ‘Het Palet 2012’ met identificatienummer NL.IMRO.0106.03BP2011HETPALET-C001 en het door het college van burgemeester en wethouders van Assen op 10 januari 2013 vastgestelde besluit hogere waarde railverkeerslawaai is geen beroep ingesteld noch een voorlopige voorziening aangevraagd. Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde is onherroepelijk geworden met ingang van 25 juni 2013.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de actualisatie van de vigerende bestemmingsplannen voor de woonwijk ‘Het Palet’ ten oosten van het centrum van Assen. Het gaat hierbij om het terrein van de voormalige exportslagerij van Coveco en bandengroothandel Holland Tyre (voorheen: Wilco Conserven). Daarnaast valt de bestaande woonbuurt bestaande uit de woningen aan de Van Goghstraat, de Ruysdaelstraat en de Mesdagstraat binnen het plangebied.

Het plan heeft grotendeels een conserverend karakter. Dat wil zeggen dat het vastleggen en behouden van de bestaande ruimtelijke en functionele situatie voorop staat. Kleinschalige ontwikkelingen zijn binnen de bestaande functies mogelijk, waaronder het beperkt uitbreiden van bestaande bebouwing. Tevens is in enkele gevallen een bestaand bouwrecht overgenomen.

Het plangebied wordt begrensd door enkele woonbuurten in het noorden en oosten, de woonbuurten ten zuiden van de Rolderhoofdweg en het bedrijventerrein ten westen van de spoorlijn Assen – Groningen.

De gronden in het plangebied zijn hoofdzakelijk in gebruik voor de woonfunctie. Enkele bouwkavels in het plangebied zijn nog niet bebouwd. In het zuidwesten van het plangebied is een onbebouwde locatie voor kantoren aanwezig.

Besluit hogere waarde railverkeerslawaai

Dit besluit heeft betrekking op het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ingevolge het bepaalde in de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder.

Voor twee nog te realiseren appartementencomplexen in de woonwijk ‘Het Palet’ zijn de waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vanwege railverkeerslawaai vastgesteld op 61dB en 58dB.

Gevolgde procedure

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en het besluit tot vaststelling van hogere waarden hebben van 13 mei tot en met 24 juni 2013 ter inzage gelegen. Gedurende deze periode kon beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt.

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden liggen vanaf heden voor eenieder ter inzage bij de Publieksbalie, balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Het onherroepelijke bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting en bijlagen) kan tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Het is niet mogelijk om in bezwaar te gaan of beroep aan te tekenen tegen het onherroepelijke plan en het besluit hogere waarden.

Naar boven