Logo Ouderkerk
Omgevingsvergunning Kerkweg 139a te Ouderkerk aan den IJssel, Ouderkerk

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk maken bekend dat een omgevingsvergunning is verleend waarin met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) wordt afgeweken van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ van de gemeente Ouderkerk.

De omgevingsvergunning voorziet in de mogelijkheid van de bouw van een jongveestal annex werktuigenberging in het kader van de exploitatie van een kleinschalige veehouderij en een daaraan ondergeschikte activiteit in de vorm van loonwerk en landschapsbeheer. Het projectgebied omvat het perceel, kadastraal bekend gemeente Ouderkerk aan den IJssel, sectie B, nummer 3667. De vergunning treedt terstond na haar bekendmaking in werking.

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad liggen van donderdag 18 juli 2013 tot en met woensdag 28 augustus 2013, gedurende zes weken, ter inzage in het gemeentehuis van Ouderkerk, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel. Daarnaast kan het besluit worden geraadpleegd op de gemeentelijke website: www.ouderkerk.nl onder ‘Actueel’, ‘Bekendmakingen’, ‘Omgevingsvergunningen’ en via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder het planidentificatienummer NL.IMRO.0644.PO1320BU001-VG01 .

Voor inzage buiten de openingstijden kan contact worden opgenomen met een medewerker van de afdeling Extern beleid en dienstverlening van de gemeente Ouderkerk, telefoon (0180) 681055.

Op grond van de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, een gemotiveerd beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank Den Haag, sector bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die eerder zienswijzen hebben ingebracht over de ontwerpbeschikking;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met eventuele wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbeschikking;

  • de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat waren hun zienswijzen in te brengen over de ontwerpbeschikking.

Als een dergelijk beroep is ingediend en indien – gelet op de betrokken belangen – spoed is vereist, kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag. Beroep kan ook digitaal worden ingesteld bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Dit geldt eveneens voor het vragen van een voorlopige voorziening. Zie de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

17 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk

Naar boven