Logo Huizen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Kom-Oost en besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Wet geluidhinder, Huizen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Huizen maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 4 juli 2013 het bestemmingsplan Kom-Oost gewijzigd heeft vastgesteld.

Bij besluit van 22 mei 2013 hebben Burgemeester en wethouders op grond van de Wet geluidhinder besloten tot vaststelling van een hogere grenswaarde zoals bedoeld in deze wet in verband met dertien kantoorgebouwen langs de Huizermaatweg en twee gebouwen met een maatschappelijke bestemming langs de Gemeenlandslaan.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling verschillende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben een uiteenlopend karakter en hebben betrekking op de verbeelding, de planregels en de plantoelichting. De wijzigingen hebben onder meer betrekking op:

  • Het mogelijk maken van erkers met een diepte van 1,5 meter bij zijtuinen met een diepte van 6 meter of meer;

  • Ter hoogte van de Landweg is een aanduiding opgenomen waarmee parkeervoorzieningen in de bestemming ‘Groen’ zijn uitgesloten;

  • In artikel 11 (Maatschappelijk) wordt opgenomen dat de afstand van hoofdgebouwen tot de zijdelingse perceelsgrenzen minimaal 3 meter moet bedragen;

  • In de wijzigingsbevoegdheid voor de locatie Kotter-Schokker is de bepaling over de afstand van gebouwen tot de erfgrens geschrapt.

Voor de precieze inhoud van de wijzigingen wordt kortheidshalve verwezen naar het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan d.d. 4 juli 2013, nr. 15.

Inhoud bestemmingsplan:

Het bestemmingsplan omvat in grote lijnen de buurten Bovenweg, Rijsbergen (of de Zenderwijk), Stad en Lande en het gebied langs de Huizermaatweg en het Gooierserf. Verder het gebied rond het gemeentehuis en het uitgaanscentrum en het grootste gedeelte van het Stadspark.

Omdat het hier om een bestaand woongebied gaat zijn er geen grote ontwikkelingen mogelijk. De belangrijkste mogelijke nieuwe ontwikkelingen zijn de woningbouw rond het buurtwinkelcentrum De Kostmand en de eventuele omzetting van kantoren naar woningen langs de Huizermaatweg/ Gooierserf.

Inkijken bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde:

Het vastgestelde bestemmingsplan Kom-Oost en het besluit hogere grenswaarde liggen van 19 juli 2013 tot en met 30 augustus 2013 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie). Dit klantcontactpunt is geopend op ma, di, do: 8.30 – 17.00 uur, wo: 07.30 – 19.30 uur en vr: 8.30 – 16.00 uur.

Het bestemmingsplan is vanaf 19 juli 2013 in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijke website www.huizen.nl . Door te klikken op ‘Wonen’ en vervolgens op ‘Bestemmingsplannen in procedure’, kunt u het bestemmingsplan Kom-Oost lezen, opslaan of printen.

Het bestemmingsplan is vanaf 19 juli 2013 tevens in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPKOMOOST2013-VG01

Beroep instellen:

Tegen de besluiten kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 20 juli 2013 tot en met 30 augustus 2013.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde treden in werking op 31 augustus 2013. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van de besluiten. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen, dit schort de inwerkingtreding van de besluiten wel op. De besluiten treden dan namelijk in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Huizen, 18 juli 2013

Naar boven