Logo Schouwen-Duiveland
Kennisgeving gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Woningbouw Riekusweel IV, Schouwen-Duiveland

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 27 juni 2013 vastgestelde bestemmingsplan Woningbouw Riekusweel IV (met identificatienummer NL.IMRO.1676.00023BpUbp-vast ) van 22 juli 2013 tot en met 2 september 2013 ter inzage ligt. U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl . Ook ligt het in deze periode in de hal van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Plangebied

Het plangebied Woningbouw Riekusweel IV betreft het gebied ten oosten van de Roggestraat en ten noorden van de Molenweg tot aan de Boomdijk. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door het sportcomplex aan de Dijkstraat (de huidige sportvelden horen tot het toekomstige plangebied voor woningbouw Riekusweel V). Dit bestemmingsplan maakt de realisatie van circa 21 woningen ten noorden van de Molenweg en ten oosten van de Roggestraat, een nieuwe locatie voor scouting Bruinisse aan de Molenweg en – aansluitend aan de woningen en scoutingterrein – de aanleg van een park/plantsoen tot aan de Boomdijk mogelijk.

Motivering

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 28 januari 2013 tot en met 11 maart 2013 ter inzage gelegen. Hiertegen zijn 2 zienswijzen ingebracht. Bij het bestemmingsplan ligt tevens het raadsvoorstel en het raadsbesluit met antwoordnotitie ter inzage.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, heeft de gemeenteraad naar aanleiding van de zienswijzen en ambtshalve wijzigingen aangebracht met betrekking tot toelichting, regels en verbeelding. De wijzigingen kunnen worden ingezien in het ter inzage liggende bestemmingsplan. Een volledig overzicht is terug te vinden in de antwoordnotitie die onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit, dat als bijlage bij het plan is gevoegd.

Reageren

Van 23 juli 2013 tot en met 2 september 2013 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende

  • die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.

Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 3 september 2013.

Zierikzee, 19 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven