Voorbereidingsbesluit Zuid-West 380kV – hoogspanningsverbinding Borssele – Tilburg (gedeelte in de provincie Zeeland), Agentschap NL

Voorbereidingsbesluit

De minister van Economische Zaken (hierna: EZ) en de minister van Infrastructuur en Milieu (hierna: IenM) bereiden een (rijks)inpassingsplan voor. Hierin zal het tracé van de nieuwe Zuid-West 380kV hoogspanningsverbinding van Borssele naar Tilburg worden vastgelegd. Dit voorbereidingsbesluit gaat over het gedeelte van dat tracé in de provincie Zeeland. Een eerder voorbereidingsbesluit voor het gedeelte tussen 380kV station Borssele en de provinciegrens tussen Zeeland en Noord-Brabant is op 8 juni 2012 genomen en liep af op 7 juni 2013. Het voorbereidingsbesluit voor het gedeelte tussen de provinciegrens Zeeland en Noord-Brabant en het waterschapsterrein De Spinder (gemeente Tilburg Noord) van het Waterschap De Dommel is op 27 november 2012 genomen.

Het plangebied van het voorbereidingsbesluit is respectievelijk 160 meter breed (80 meter aan weerszijde van het voorgenomen tracé), 170 meter breed (85 meter aan weerszijde van het voorgenomen tracé) en 190 meter breed (95 meter aan weerszijde van het voorgenomen tracé). Voor enkele delen van het tracé geldt dat het voorbereidingsbesluit een bredere zone bestrijkt dan de genoemde zones. De zones zijn bedoeld als marge zodat zeker wordt gesteld dat er zich in de directe nabijheid van het tracé geen ontwikkelingen voordoen die kleine aanpassingen in het tracé onmogelijk maken.

Als gemeenten een aanvraag ontvangen voor een omgevingsvergunning voor bouwen of voor overige werken en werkzaamheden, die op dit gebied betrekking heeft, dan moet bij het behandelen van die aanvraag rekening worden gehouden met dit voorbereidingsbesluit. Dat kan betekenen dat de aanvraag moet worden aangehouden. Om te voorkomen dat het gebied minder geschikt wordt voor het project, kunnen sommige nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen bovendien alleen nog maar plaatsvinden nadat hiervoor een specifieke omgevingsvergunning is verleend. Het precieze gebied waarvoor deze beperking geldt, is aangegeven op de kaart bij het voorbereidingsbesluit.

Het besluit en de kaart liggen met ingang van vrijdag 19 juli 2013 tot en met donderdag 19 september 2013 tijdens reguliere openingstijden ter inzage bij:

  • Ministerie van EZ, Bezuidenhoutseweg 73, Den Haag, T (070) 379 89 79;

  • Gemeente Kapelle, Kerkplein 1, Kapelle, T 14 0113.

Er is voor een verlengde ter inzage periode gekozen, omdat anders een groot deel hiervan in de vakantieperiode valt.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op vrijdag 19 juli 2013. Het voorbereidingsbesluit is ook gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl en tevens beschikbaar via

www.bureau-energieprojecten.nl .

Het is niet mogelijk om tegen het voorbereidingsbesluit bezwaar te maken of beroep in te stellen. Dit volgt uit artikel 8:5, eerste lid van, in samenhang met artikel 7:1, eerste lid van, en artikel 1 van bijlage 2 bij de Algemene wet bestuursrecht

Informatieavonden

Na de zomervakantie worden er inloopavonden georganiseerd om u te informeren over dit project. U bent van harte welkom om op (een van) deze avonden vragen te stellen en bij de diverse stands informatie te krijgen over het project. Er is geen plenair deel met presentaties of toelichtingen. U kunt vrij in- en uitlopen en op ieder moment tussen 19.00 uur en 21.00 uur de medewerkers van de ministeries van EZ en IenM en van TenneT spreken. Deze inloopavonden vinden plaats op:

  • dinsdag 27 augustus 2013, 19.00 – 21.00 uur, Vergader- en congrescentrum De Stenge, Stengeplein 1, Heinkenszand;

  • donderdag 29 augustus, 19.00 – 21.00 uur, Dorpshuis De Meiboom, Kerkpolder 30, Krabbendijke.

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Energieprojecten T (070) 379 89 79.

Naar boven