Logo Zaanstad
Vaststelling bestemmingsplan Saendelft en besluit hogere waarden ten behoeve van de locatie Saenredamstraat 36 te Assendelft, Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 4 juli 2013, nummer 2013/52, het bestemmingsplan Saendelft, NL.IMRO.0479.STED3774BP-0301 , ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op de woonwijk Saendelft en het dorpslint en woongebied in Assendelft Noord. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • in het noorden en oosten achtereenvolgens door:

    • het station Krommenie-Assendelft;

    • de spoorlijn tot aan Dorpsstraat 1080;

    • de Dorpsstraat;

    • het water langs de Vrije Heerlijkheid, via de Rekenmeester naar de vaart de Binnen Delft tot aan de Noorderveenweg;

  • in het zuiden door:

    • Noorderveenweg, inclusief de Dorpsstraat tot en met nummer 667a;

    • de nieuwe woningbouwlocatie Tuinwijk (deelplan 6) tot en met Noorderweg 9;

  • in het westen door het voetpad langs de te ontwikkelen wijk Kreekrijk tot aan de spoorlijn.

Het plangebied van bestemmingsplan Saendelft bestaat grotendeels uit de nieuwbouw van het woningbouwprogramma Saendelft en de bestaande bebouwing in Assendelft-Noord. Aan de Dorpsstraat en aan de Kaaikhof zijn gebieden met gemengde bebouwing (woningen en lichte bedrijvigheid) en verspreid door het plangebied zijn bestaande bedrijven aanwezig. Naast enkele locaties die nog bebouwd zullen worden in het kader van het programma Saendelft worden de komende jaren weinig nieuwe ontwikkelingen verwacht. Veel van de nu geldende bestemmingsplannen zijn gedateerd en daarom niet meer afgestemd op de huidige situatie. Dit nieuwe bestemmingsplan is opgesteld met als doel een actueel planologisch juridisch kader te bieden.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er ten opzichte van het ontwerp wijzigingen aangebracht in de toelichting, de regels en de verbeelding. Deze wijzigingen staan beschreven in bijlage 1 van de toelichting en in de overwegingen bij het vaststellingsbesluit.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 18 juli 2013 tot en met donderdag 29 augustus 2013, ter inzage op de volgende adressen:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl ;

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • Op dinsdag, woensdag en donderdag bij het gemeentearchief en op maandag en vrijdag bij de Klantenbalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag – donderdag van 09:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren te hebben gebracht;

  • Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend. Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl .

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. In het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Besluit Hogere Waarden ten behoeve van de locatie Saenredamstraat 36 te Assendelft

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat zij, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder, op 18 juni 2013 (2013/145731) hogere waarden hebben vastgesteld voor de uitbreiding met een bouwlaag van het huidige schoolgebouw van de school de Bijenkorf op de locatie Saenredam 36 te Assendelft. De hogere waarden zijn vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vanwege het railverkeer van het spoortraject Zaandam-Alkmaar en het wegverkeer op de Provincialeweg in het kader van het bestemmingsplan Saendelft.

Op het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere waarden zijn geen zienswijzen binnen gekomen.

Inzage

Het vaststellingsbesluit ligt samen met het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Saendelft vanaf donderdag 18 juli 2013 tot en met donderdag 29 augustus 2013 ter inzage op de volgende adressen:

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website www.zaanstad.nl , (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • Op dinsdag, woensdag en donderdag bij het gemeentearchief en op maandag en vrijdag bij de Klantenbalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag – donderdag van 09:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van de hogere waarde beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze ten aanzien van het ontwerpbesluit naar voren te hebben gebracht.

Beroepschriften moeten worden verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Meer informatie over beroep staat op de website www.raadvanstate.nl .

Naar boven