Logo Oud-Beijerland
Bestemmingsplan ‘Oud-Beijerlandsedijk 32B’ en besluit ‘vaststelling hogere grenswaarde Oud-Beijerlandsedijk 32B’, Oud-Beijerland

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat de gemeenteraad op 9 juli 2013 het bestemmingsplan ‘Oud-Beijerlandsedijk 32B’ (NL.IMRO.0584.BPWONEN2012014-VG99 ) heeft vastgesteld.

Plangebied en ontwikkeling

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een nieuwe woning mogelijk op een kavel gelegen tussen de bestaande woningen aan de Oud-Beijerlandsedijk nr 32A en nr 34.

Over het plan is overleg gevoerd met de overlegpartners Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid, Provincie Zuid-Holland en Waterschap Hollandse Delta.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft in de periode van 22 april tot en met 3 juni 2013 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen tegen het plan ingediend.

Besluit tot vaststelling hogere grenswaarde

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de berekende geluidsbelasting op de gevel van de nieuw te bouwen woning de voorkeursgrenswaarde overschrijdt. Op basis van de Wet geluidhinder bestaat de mogelijkheid om een hogere waarde vast te stellen. Burgemeester en wethouders hebben daarvan gebruik gemaakt en op 25 juni 2013 besloten een hogere grenswaarde voor de te bouwen woning vast te stellen. Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken heeft gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan van 22 april tot en met 3 juni 2013 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ingediend.

Ter inzage

Met ingang van 20 juli 2013 liggen de volgende stukken gedurende zes weken ter inzage:

  • Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan d.d. 9 juli 2013

  • Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken

  • Het besluit van het college van burgemeester en wethouders tot vaststelling hogere grenswaarde d.d. 25 juni 2013 met de daarbij behorende stukken

U kunt deze stukken inzien op het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel > bekendmakingen > bestemmingsplannen en projectbesluiten). Bovendien is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Tegen het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarde staat rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld gedurende de periode van 20 juli t/m 30 augustus 2013 door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan dan wel het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde heeft kunnen indienen.

In het beroepschrift moet duidelijk zijn tegen welk besluit het beroep is gericht; het bestemmingsplan of de hogere grenswaarde.

Het beroepschrift kan ingediend worden bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat de besluiten in werking treden kan degene die een beroepschrift heeft ingediend bij de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzitter van de Raad kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van de besluiten uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Vragen

Indien u nog vragen heeft over bovenstaande dan kunt u contact opnemen met Yvonne Bossche van de afdeling Beleid & Ontwikkeling, team Ruimtelijk Beleid op telefoonnummer (0186) 646 631.

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland,

19 juli 2013

Naar boven