Logo Rheden
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Dieren-Midden, locatie Stationsgebied’, Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan Dieren-Midden, locatie Stationsgebied op 28 juni 2013 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om diverse herinrichtingsmaatregelen van de noordelijke stationsomgeving te realiseren. De belangrijkste ontwikkelingen waarin het plan voorziet zijn:

  • Mogelijkheden voor de realisatie van een parkeervoorziening (P+R). Het betreft een gebouwde parkeervoorziening welke voorziet in een concentratie van de parkeervoorzieningen aan de noordzijde van het station. De parkeervoorziening is geprojecteerd langs de Noorder Parallelweg en de Harderwijkerweg en zal toegankelijk worden gemaakt vanaf de Harderwijkerweg.

  • Mogelijkheden voor de realisatie van een voetgangerspasserelle, inclusief eventuele bijbehorende voorzieningen zoals liften, over het bestaande spoor. Deze passerelle kan worden aangesloten op de parkeervoorziening.

  • Herinrichting van de openbare ruimte zoals aanleg van een groenvoorziening annex infiltratieveld, realisatie van fietsparkeerplaatsen en fietskluizen. Overigens is herinrichting van de openbare ruimte ook al mogelijk op basis van het vigerende bestemmingsplan. Het voorliggende bestemmingsplan biedt voor alle maatregelen een integraal toetsingskader.

  • een regeling voor een aantal bestaande woningen aan de Noorder Parallelweg. Reden hiervoor is dat deze woningen thans nog zijn geregeld in een verouderd bestemmingsplan en dat actualisatie van de regeling voor deze gronden noodzakelijk is. Hier wordt dus niet voorzien in een nieuwe ontwikkeling.

Gewijzigde vaststelling

De wijziging heeft in hoofdlijnen betrekking op de volgende onderdelen:

  • Het verduidelijken van de toelichting, het aanvullen van teksten/onderzoek ten aanzien van de parkeerbehoefte en het aantal parkeerplaatsen, het vervangen van enkele afbeeldingen en het doorvoeren van ondergeschikte tekstuele wijzigingen.

  • Het toevoegen van een bezonningsstudie aan de bijlagen van het bestemmingsplan.

  • Het verplaatsen van de toegang tot de parkeervoorziening naar het pand Harderwijkerweg 2 (de Tingeling) alwaar de woonbestemming komt te vervallen en het opnemen van een woonbestemming voor de panden Harderwijkerweg 4 en 6.

  • Het opnemen van mogelijkheden voor een geluidscherm van 4,5 m aan de noordzijde van de toegang (tot aan de achtergevel van Harderwijkerweg 4).

  • Het aanpassen van de plangrenzen op het provinciaal inpassingsplan.

  • Het mogelijk maken van bijbehorende voorzieningen bij de parkeervoorziening.

De exacte beschrijving van de wijzigingen is opgenomen in de nota van wijzigingen welke bij de stukken ter inzage wordt gelegd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 18 juli 2013 tot en met 28 augustus 2013 ter inzage op de volgende locaties:

  • de balie van de afdeling inwonerszaken van het gemeentehuis, Hoofdstraat 3 te De Steeg;

  • het gemeentelijk servicecentrum Dieren, Ericaplein 5a te Dieren;

  • het informatiecentrum van de provincie Gelderland, in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem.

U kunt het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPDM1-VA01 .

Beroep

Met ingang van 18 juli 2013 tot en met 28 augustus 2013 kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijze niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • iedere belanghebbende voor zover het beroep zich richt op de wijzigingen die gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-GRAVENHAGE. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 29 augustus 2013, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het indienen van beroep en voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

De Steeg, 17 juli 2013

Naar boven