Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Rotterdam | Staatscourant 2013, 20228 | Ruimtelijke plannen |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Rotterdam | Staatscourant 2013, 20228 | Ruimtelijke plannen |
Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 19 juli 2013, gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 29 augustus):
− het ontwerpbestemmingsplan “Botlek-Vondelingenplaat” (NL.IMRO.0599.BP1021BotlekVonpl- );
− het ontwerpbestemmingsplan “Europoort en Landtong” (NL.IMRO.0599.BP1026EuropoortLt- );
− het ontwerpbestemmingsplan “Maasvlakte 1” (NL.IMRO.0599.BP1048Maasvlakte1- );
− en het op deze plannen betrekking hebbende milieueffectrapport (MER)
ter inzage liggen bij:
– de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie, kamer 029.
Burgemeester en wethouders van Rotterdam en Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maken bekend dat met ingang van vrijdag 19 juli 2013, gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 29 augustus):
− het ontwerpbesluit voor de veiligheidscontour “Botlek-Vondelingenplaat”
− het ontwerpbesluit voor de veiligheidscontour “Europoort en Landtong”
− het ontwerpbesluit voor de veiligheidscontour “Maasvlakte 1 en Maasvlakte 2”
ter inzage liggen bij:
− het Provinciehuis Zuid-Holland, Het Loket, Zuid-Hollandplein 1, Den Haag;
− de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie, kamer 029.
De ontwerpbestemmingsplannen met alle bijbehorende stukken en de ontwerpbesluiten voor de veiligheidscontouren zijn eveneens beschikbaar via de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen
De ontwerpbestemmingsplannen zijn ook beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl
Hiernaast worden op de volgende locaties de volgende stukken ter inzage gelegd:
Het ontwerpbestemmingsplan “Botlek-Vondelingenplaat”, de samenvatting van het MER en het ontwerpbesluit voor de veiligheidscontour “Botlek-Vondelingenplaat” liggen tevens ter inzage op de volgende plaatsen:
− Gemeente Brielle, Slagveld 36;
− Gemeente Bernisse, Gemeenlandsedijk Noord 26, Abbenbroek;
− Gemeente Spijkenisse, Raadhuislaan 106;
− Gemeente Vlaardingen, Westhavenkade 85;
− Gemeente Schiedam, Stadserf 1;
− Gemeente Maassluis, Koningshoek 93;
− Deelgemeente Rozenburg, Jan van Goyenstraat 1;
− Deelgemeente Pernis, Vroomstraat 14.
Het ontwerpbestemmingsplan “Europoort en Landtong”, de samenvatting van het MER en het ontwerpbesluit voor de veiligheidscontour “Europoort en Landtong” liggen tevens ter inzage op de volgende plaatsen:
− Gemeente Westvoorne, Raadhuislaan 6, Rockanje;
− Gemeente Brielle, Slagveld 36;
− Gemeente Maassluis, Koningshoek 93;
− Deelgemeente Hoek van Holland, Prins Hendrikstraat 161.
Het ontwerpbestemmingsplan “Maasvlakte 1”, de samenvatting van het MER en het ontwerpbesluit voor de veiligheidscontour “Maasvlakte 1 en Maasvlakte 2” liggen tevens ter inzage op de volgende plaatsen:
− Gemeente Westvoorne, Raadhuislaan 6, Rockanje;
− Deelgemeente Hoek van Holland, Prins Hendrikstraat 161.
De plangebieden omvatten het havengebied tussen Maasvlakte 2 en Waal-Eemhaven.
De bestemmingsplannen in het havengebied worden geactualiseerd. De havenvisie 2030 is hierbij de leidraad. Voor ongeveer 80% van het grondgebied wordt de huidige situatie vastgelegd; voor ongeveer 20% wordt er een meer flexibele invulling gegeven aan de verander-en (lege) ontwikkellocaties. De invulling van de plannen is bepaald door de groeiverwachtingen in het gebied en de effecten van het grondgebruik op het milieu. In het milieueffectrapport (MER) zijn de resultaten van het uitgevoerde milieuonderzoek weergegeven. Het MER vormt de basis voor de milieuinformatie inde bestemmingsplannen.
Provincie Zuid-Holland en gemeente Rotterdam zijn voornemens veiligheidscontouren vast te stellen rond het havengebied. Door het vaststellen van contouren wordt de milieuruimte voor externe veiligheid voor de havenactiviteiten duidelijk begrensd. Bij de voorgestelde ligging van de contouren is het uitgangspunt dat deze geen onnodige beperkingen betekenen voor ontwikkelingen in de gemeenten in de omgeving van de haven en in de haven zelf.
– Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder over de ontwerpbestemmingsplannen schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, Ruimte & Wonen, Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.
– Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden over de ontwerpbesluiten voor de veiligheidscontouren schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan Burgemeester en wethouders van Rotterdam en Gedeputeerde staten van Zuid-Holland, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, Ruimte & Wonen, Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.
Tevens kunnen gedurende deze termijn mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Degenen die mondeling willen reageren kunnen dat na telefonische afspraak doen ten kantore van Stadsontwikkeling, Galvanistraat 15, Rotterdam. Voor het maken van een afspraak kunt u op maandagmiddag of woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 010-489 4165 bellen.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2013-20228.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.