Logo Teylingen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Voorhout-Oost’, Teylingen

Naam plan: Voorhout-Oost

Digitale naam plan: NL.IMRO.1525.BP2011VHT09001-0401 .

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 30 mei 2013 het bestemmingsplan ‘Voorhout-Oost’ gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen. Het bestemmingsplan vormt het juridische en planologische kader voor het gebruik van gronden en opstallen en de realisatie van diverse bouwmogelijkheden.

Het nieuwe bestemmingsplan komt in de plaats van de bestemmingsplannen Oosthout (1995) en Hoogh Teijlingen (1997) en enkele kleinere plannen. Het bestemmingsplan is bedoeld om een eigentijdse regeling voor deze bestaande woongebieden te geven. Het plangebied wordt begrensd door de spoorlijn, de Componistenlaan, de Mozartlaan, de Engelselaan, de Zuidelijke Randweg en het bedrijfsterrein aan de Nijverheidsweg.

Daarnaast worden in het plangebied enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt:

  • 1. Achter Jacoba van Beierenweg 49-51a wordt in de vorm van nieuwbouw een ontwikkeling mogelijk gemaakt voor een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Dit is een uitbreiding van de huidige maatschappelijke functie.

  • 2. Ter plaatse van Kerkzicht 3 wordt de bouw van een HOED (huisartsen-onder-een-dak) met 19 appartementen mogelijk gemaakt.

  • 3. Tussen Jacoba van Beierenweg 40 en 46 is de bestemming gewijzigd voor de bouw van een woning.

  • 4. Ter plaatse van de voormalige speelplaats aan Cayennehof tussen nummer 20 en 22 is de bestemming gewijzigd van Groen (met wijzigingsbevoegdheid voor de bouw van een woning) in Tuin en Wonen-2. Ter plaatse is geen nieuwe woning toegestaan. Wel kan de grond gebruikt worden voor erfbebouwing en worden ingericht als tuin.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Voorhout-Oost’, de Nota van beantwoording zienswijzen van 12 maart 2013 en de Nota van wijzigingen van 12 maart 2013 met de lijst van 5 wijzigingen van 30 mei 2013 liggen van donderdag 18 juli 2013 tot en met woensdag 28 augustus 2013 ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl . Op www.teylingen.nl onder de rubriek ‘plannen/projecten – Voorhout – ‘Vastgesteld bestemmingsplan Voorhout-Oost’ vindt u een link naar het digitale bestemmingsplan. Daarnaast vindt u er een link naar de authentieke digitale bestanden en kunt u een pdf van de analoge versie van het bestemmingsplan downloaden.

(N.B. Als er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Van donderdag 18 juli tot en met woensdag 28 augustus 2013 is het instellen van beroep mogelijk voor:

  • Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Voorhout-Oost’ naar voren hebben gebracht.

  • Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

  • Iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op donderdag 29 augustus 2013 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Peter van Goch via telefoonnummer 14 0252 of stuurt u een e-mail naar p.vangoch@teylingen.nl.

Naar boven