Logo Zaanstad
Vaststelling bestemmingsplan Poelenburg en Besluit hogere waarde ten behoeve van Weerpad 1A te Zaandam, Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 27 juni 2013, nummer 2013/39, het bestemmingsplan Poelenburg, NL.IMRO.0479.STED3767BP-0301 , ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op het plangebied van de wijk Poelenburg te Zaandam en omvat de deelgebieden Vennenbuurt, Darwinpark, Nieuw Poelenburg en de Groene Driehoek. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • In het noorden: de W. van Hallstraat en de Twiskeweg;

  • In het oosten: de gemeentegrens met Oostzaan;

  • In het zuiden: de Zuidervaart

  • In het westen: de Gouw.

Het bestemmingsplangebied Poelenburg is een bestaand woongebied met verspreid door het plangebied (kleinschalige) bedrijvigheid. De komende jaren worden er weinig nieuwe ontwikkelingen verwacht. De thans geldende bestemmingsplannen zijn gedateerd en daarom niet meer afgestemd op de huidige situatie. Het doel van dit bestemmingsplan is dan ook het bieden van een actueel juridisch-planologisch kader.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er ten opzichte van het ontwerp wijzigingen aangebracht in de toelichting, de regels en de verbeelding. Deze wijzigingen staan beschreven in bijlage 1 van de toelichting en in de overwegingen bij het vaststellingsbesluit.

Inzage.

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 18-07-2013 tot en met donderdag 29-08-2013, ter inzage op de volgende adressen:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl ;

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoek onder ‘Bestemmingsplannen’);

  • Op dinsdag, woensdag en donderdag bij het gemeentearchief en op maandag en vrijdag bij de Klantenbalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag – donderdag van 09:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Beroep.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren te hebben gebracht;

  • Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend. Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl .

Besluit Hogere Waarden ten behoeve van de locatie Weerpad 1A te Zaandam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat zij, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder, op 28 mei 2013 (2013/122519) hogere waarden hebben vastgesteld voor het project aanpassing van de weg Poelenburg op de locatie Weerpad 1A te Zaandam. De hogere waarden zijn vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vanwege aanpassing van de weg Poelenburg in het kader van het bestemmingsplan Poelenburg.

Op het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere waarde zijn geen zienswijzen binnen gekomen.

Inzage

Het vaststellingsbesluit ligt gelijktijdig met het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Poelenburg vanaf donderdag 18-07-2013 tot en met donderdag 29-07-2013 ter inzage op de volgende adressen:

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website www.zaanstad.nl (zoek op ‘Bestemmingsplannen’);

  • Op dinsdag, woensdag en donderdag bij het gemeentearchief en op maandag en vrijdag bij de Klantenbalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag – donderdag van 09:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van de hogere waarde beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze ten aanzien van het ontwerpbesluit naar voren te hebben gebracht.

Beroepschriften moeten worden verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Meer informatie over beroep staat op de website www.raadvanstate.nl .

Naar boven