Logo Veere
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied’, Veere

De gemeenteraad heeft op 30 mei 2013 de PlanMER bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld.

Burgemeester en wethouders van Veere maken bekend dat als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Veere in zijn vergadering van 30 mei 2013 vervolgens het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad geen exploitatieplan vastgesteld. Het bestemmingsplan omvat het grondgebied van Veere met uitzondering van de woonkernen, het eiland Neeltje Jans en de meeste verblijfsrecreatie- en bedrijfsterreinen.

Voor het bestemmingsplan Buitengebied is het noodzakelijk om voor nog niet geprojecteerde geluidsgevoelige objecten binnen aangegeven gebieden een hogere waarde op grond van de Wet geluidhinder vast te stellen. Burgemeester en wethouders van de gemeente Veere hebben besloten om een grenswaarde vast te stellen van 53dB(A) in plaats van 48dB(A) voor enkele specifieke percelen. De lijst met percelen ligt ter inzage

Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan op meerdere onderdelen gewijzigd, zoals aanpassing bouwblokken (verbeelding), aanpassing regels en toelichting. Hiervoor is een Nota van Wijzigingen opgesteld die bij de overige stukken ter inzage ligt.

De PlanMER bestemmingsplan Buitengebied, het bestemmingsplan en het besluit van de gemeenteraad liggen vanaf 18 juli ter inzage. Het digitale gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan is vanaf dan in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0016BPBgbAp-VG01 . De PlanMER en het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan is vanaf dan ook in te zien op de website www.veere.nl onder “Loket – projecten – bestemmingsplan Buitengebied – vastgesteld bestemmingsplan Van 19 juli tot en met 29 augustus 2013 kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend een beroepschrift indienen bij de Raad van State. Belanghebbenden die geen zienswijze hebben ingediend kunnen slechts tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen een beroepschrift indienen bij de Raad van State. Het beroepschrift moet gericht worden aan: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan treedt in werking op 30 augustus 2013, tenzij bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan in werking nadat op dat verzoek is beslist. Mocht u over dit bestemmingsplan of de PlanMER nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met mevr. L.M. (Ella) Louwerse, tel. 0118- 555355, dhr. S. (Sjacky) Vasseur, tel. 0118-555462 of dhr. A. (Arnoud) de Looff, tel. 0118-555233.

Domburg, 17 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Veere, De secretaris, R.S.M. Heintjes

De burgemeester R.J. van der Zwaag

Naar boven