Logo Zaanstad
Vaststelling bestemmingsplan Bedrijven Zuid, Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 4 juli 2013, nummer 2013/50, het bestemmingsplan Bedrijven Zuid, NL.IMRO.0479.STED3756BP-0301 , ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft globaal betrekking op de bedrijventerreinen HoogTij, Westerspoor, Zuiderhout en Oud Zaenden.

Het gebied zal de huidige functie in de nabije toekomst grotendeels blijven behouden. Behalve in een deel van Zuiderhout-noord worden geen grootschalige ruimtelijke ontwikkelingen verwacht, die in belangrijke mate afwijken van de bestaande planologische mogelijkheden.

De thans geldende bestemmingsplannen zijn echter gedateerd, bevatten een aantal praktische knelpunten en zijn niet meer afgestemd op de huidige wettelijke eisen en inzichten. Het nieuwe bestemmingsplan is opgesteld met als doel een actueel planologisch juridisch kader te bieden voor het behouden en versterken van de bedrijfsfunctie.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er ten opzichte van het ontwerp wijzigingen aangebracht in de toelichting, de regels en de verbeelding. Deze wijzigingen staan beschreven in bijlage 1 en 2 van de toelichting en in de overwegingen bij het vaststellingsbesluit.

Inzage.

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 18 juli 2013 tot en met donderdag 29 augustus 2013, ter inzage op de volgende adressen:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl ;

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • Op dinsdag, woensdag en donderdag bij het gemeentearchief en op maandag en vrijdag bij de Klantenbalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag – donderdag van 09:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Beroep.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren te hebben gebracht;

  • Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend. Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl .

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. In het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven