Logo Dalfsen
Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad van Dalfsen op 24 juni 2013 het “Bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan gaat over het gehele buitengebied van de gemeente Dalfsen. Met uitzondering van de kernen in de gemeente, de meeste recreatieterreinen en de terreinen met recreatiewoningen. Ook het plangebied van het provinciaal inpassingsplan "N340 – N48 Zwolle -Ommen" is niet in het plan opgenomen.

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen is het ontwerp van het bestemmingsplan door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Meer informatie hierover is te vinden in het raadsbesluit, de nota van zienswijzen en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 18 juli 2013 tot en met 29 augustus 2013 voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen en bij de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld.

Ook kunt u het vastgestelde bestemmingsplan inzien op de gemeentelijke website www.buitengebieddalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148BgemDalfsen-vs01 . De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl .

Instellen beroep

Beroep tegen dit besluit kan ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor:

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit en die tijdig hun zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met de aangebrachte wijzigingen;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Een besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Dalfsen, 17 juli 2013

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

Naar boven