Logo Alblasserdam
Ontwerpbestemmingsplan Werkgebied – deelgebied Nieuwland en anterieure overeenkomst, Alblasserdam

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat met ingang van 19 juli 2013 gedurende zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan “Werkgebied – deelgebied Nieuwland”. Conform 6.24 Wro is een anterieure overeenkomst afgesloten. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt conform artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) vanaf 19 juli 2013 voor zes weken ter inzage.

Voor de realisatie van een containertransferium in Alblasserdam is recent het bestemmingsplan “Containertransferium” vastgesteld. Na vaststelling van dit bestemmingsplan bleek echter dat de exploitant (Havenbedrijf Rotterdam) van het terrein niet alle ruimte nodig heeft. Hierdoor blijft er een gebied over van circa 2,7 hectare, waarop door de toegekende specifieke bestemming “Bedrijf – Containertransferium” geen andere bedrijfsactiviteiten zijn toegestaan. Doel van bestemmingsplan “Werkgebied – deelplan Nieuwland” is deze gronden te voorzien van een algemene bedrijfsbestemming waardoor ter plaatse bedrijvigheid is toegestaan.

Het ontwerp van het bestemmingsplan en de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst liggen van 19 juli 2013 tot en met 29 augustus 2013 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis (gedurende de openingstijden). De stukken zijn ook digitaal in te zien en te downloaden op www.alblasserdam.nl (bouwen, wonen en milieu, bestemmingsplannen, ontwerp bestemmingsplan Werkgebied – deelplan Nieuwland) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0482.bpwgdpnieuw076-ow01 )

Binnen genoemde termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpplan schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad (Postbus 2, 2950 AA Alblasserdam). Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage ligging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met de afdeling RMO (078) 7706107. Er is geen mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen op de anterieure overeenkomst.

Nadere informatie over het ontwerp bestemmingsplan kan worden gekregen op de genoemde afdeling in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en de maandag- en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Indien u niet in de gelegenheid bent tijdens de openingsuren het plan in te zien, kan na telefonische afspraak een ander tijdstip worden bepaald.

Alblasserdam, 17 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam

Naar boven