Logo Vlaardingen
Bestemmingsplan Vettenoordsepolder Oost gewijzigd vastgesteld, Vlaardingen

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 juni 2013 het bestemmingsplan Vettenoordsepolder Oost gewijzigd heeft vastgesteld.

Thans liggen het raadsbesluit van 27 juni 2013 en de bijbehorende stukken, waaronder het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Vettenoordsepolder Oost met ingang van 18-07-2013 gedurende een periode van 6 weken ter inzage op het Gemeentelijk Contactcentrum aan Westhavenkade 85, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.vlaardingen.nl/bekendmakingen . Klik vervolgens op 'bestemmingsplannen' en dan op 'bestemmingsplannen (17-07-2013)'. Voorts is het digitale plan raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan wordt globaal als volgt begrensd:

  • aan de westzijde door de Willem Pijperstraat/Diepenbrockstraat;

  • aan de noordzijde door de Zomerstraat;

  • aan de oostzijde door de Oude Haven;

  • aan de zuidzijde door de Parallelweg.

De voornaamste doelstelling voor het nieuwe bestemmingsplan is het verkrijgen van een actueel planologisch-juridisch kader voor de betreffende gronden. In het ontwerp is de aanwijzing van beeldbepalende panden en een deel van het gebied als Beschermd Stadsgezicht verwerkt. Daarnaast worden er enkele voorgenomen herontwikkelingen mogelijk gemaakt, zoals het Museum Vlaardingen en het voormalige KPN-gebouw aan de Westhavenkade. Ook maakt het plan aan huis verbonden economische bedrijvigheid mogelijk op de begane grond van eventueel samen te voegen woningen in de Stationsstraat, Prins Hendrikstraat en Pieter Karel Drossaartstraat. Verder zijn er diverse wijzigingsbevoegdheden opgenomen. Allereerst voor de realisatie van woningen aan de Pieter Karel Drossaartstraat 241-243. Ten tweede voor het mogelijk maken van functies aan de Westhavenkade die nu nog niet zijn toegestaan, zoals wonen en bepaalde soorten horeca. Ten derde voor de realisatie van woningen ter plaatse van het voormalig OJC-pand aan de Zomerstraat 41j. Ten vierde voor de realisatie van woningen en de uitbreiding van de huidige supermarkt Hoogvliet aan de Parallelweg. Voor het overige wordt er een consoliderend plan gemaakt, waarmee wordt bedoeld dat alle bestaande rechten (vrijstellingen en vergunningen) in principe zijn meegenomen in het bestemmingsplan.

Er zijn drie zienswijzen ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan, die (deels) aanleiding gaven het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. Ook zijn er enkele kleine ambtshalve wijziging doorgevoerd, die ook reden gaven het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.

Beroep

Gedurende voornoemde termijn van 6 weken, van 18 juli 2013 t/m 28 augustus 2013, kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, door (a) een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken en (b) een ieder ten aanzien van de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn aangebracht.

Tevens is het mogelijk gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien een spoedeisend belang zulks vereist. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als het verzoeken om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vlaardingen, 17 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven