Logo Vlaardingen
Bestemmingsplan ‘Maasoeverzone’ onherroepelijk en bestemmingsplan ‘Maasoeverzone, 1e herziening’ vastgesteld, Vlaardingen

Het bestemmingsplan “Maasoeverzone” heeft samen met het vaststellingsbesluit van 20 december 2011 en de bijbehorende stukken met ingang van 16 februari 2012 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is tegen het bestemmingsplan beroep ingesteld. Op 22 maart 2013 heeft de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State uitspraak gedaan (201203092/1/R4).

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het besluit van de gemeenteraad van Vlaardingen van 20 december 2011 uitsluitend vernietigd (1) voor zover ter plaatse van de bestemming “Groen”, voor zover deze is toegekend aan de gronden van Noordoever en voor zover deze grenst aan de bestemming “Water”, niet de aanduiding “bedrijf” is toegekend, en (2) voor zover het betreft het woord “aangrenzende” in artikel 6, lid 6.1, onder b, van de planregels.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft daarbij zelf in de zaak voorzien door het woord “aangrenzende” in artikel 6, lid 6.1, onder b, van de planregels te vervangen door het woord “dichtsbij gelegen”. Ten aanzien van het vernietigde onderdeel met betrekking tot de aanduiding “bedrijf” heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de gemeenteraad opgedragen om binnen 13 weken na de uitspraak terzake een nieuw besluit te nemen, dat bekend te maken en bepaald dat daarvoor geen toepassing hoeft te worden gegeven aan de procedure ex afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Tevens heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening getroffen, inhoudende dat totdat het nieuw te nemen besluit van de gemeenteraad in werking treedt, de gronden met de bestemming “”Groen”, voor zover deze grenzen aan de bestemming “Water” tevens mogen worden gebruikt voor bedrijfsactiviteiten voor zover uitgevoerd door bedrijven toegestaan binnen de aangrenzende bouwpercelen met de bestemming “bedrijf”.

Vanwege de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 22 maart 2013, waarbij de beroepen voor het overige ongegrond zijn verklaard, is het bestemmingsplan “Maasoeverzone” onherroepelijk geworden.

Teneinde te voldoen aan de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 22 maart 2013 maken burgemeester en wethouders op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 6 juni 2013 heeft besloten het bestemmingsplan “Maasoeverzone, 1<sup>e</sup> herziening” vast te stellen.

Het vaststellingsbesluit van 6 juni 2013 alsmede het vastgestelde bestemmingsplan “Maasoeverzone, 1<sup>e</sup> herziening” liggen met ingang van donderdag 20 juni 2013 gedurende een periode van 6 weken ter inzage bij het Stadskantoor, ingang Westhavenkade 85, geopend op maandag t/m vrijdag tijdens de openingsuren van 09.00 – 16.00 uur.

Het vaststellingsbesluit van 6 juni 2013 en het bestemmingsplan “Maasoeverzone, 1<sup>e</sup> herziening” zijn tevens in digitale vorm, in PDF-formaat, in te zien op de gemeentelijke website www.vlaardingen.nl , alsook digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Beroep

Gedurende de voornoemde termijn van 6 weken, vanaf donderdag 20 juni 2013 gedurende zes weken, kan tegen het vaststellingsbesluit van 6 juni 2013 door een belanghebbende beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Tevens is het mogelijk om gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien een spoedeisend belang zulks vereist. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vlaardingen, 12 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven